Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

“Brkiću ne pada na pamet Plenkoviću uvoditi red u stranci”

Naslovnica 28.11. 2016.
Foto: Vecernji.hr
1/2
28.11.2016.
u 00:28

Ono što je trebao biti običan petak u Saboru, kada je na redu glasanje, pretvorilo se u malu političku dramu u HDZ-u, koja je po svemu sudeći nastala spontano, ali je razotkrila mnoge pukotine u stranačkom sustavu.

Ono što je trebao biti običan petak u Saboru, kada je na redu glasanje, pretvorilo se u malu političku dramu u HDZ-u, koja je po svemu sudeći nastala spontano, ali je razotkrila mnoge pukotine u stranačkom sustavu. Ukidanje imuniteta HDZ-ovu zastupniku Stevi Culeju zbog razbijanja ćiriličnih ploča u Vukovaru završilo je tako da je desetak HDZ-ovih zastupnika ili napustilo sabornicu ili bilo suzdržano ili glasalo protiv ukidanja imuniteta tom vukovarskom branitelju. Među njima su Zlatko Hasanbegović, Anton Kliman, Petar Škorić, Tomislav Klarić, Josip Križanić, Ivan Šipić, Anđelko Stričak...

Pobunjene zastupnike koji su, rekla je većina, spontano pa i spletom organizacijskih nespretnosti postali “pobunjenici” naknadno je na red pozvao šef HDZ-a Andrej Plenković, uz njega je na tom ribanju bio i stranački zamjenik Milijan Brkić. Sve nakon toga dovelo je do raznih interpretacija koje pokazuju da Andrej Plenković ne vlada svim zastupnicima u HDZ-u.

Cijeli tekst pročitajte u današnje Večernjem.

Neki od tekstova koje donosi Večernji u ponedjeljak:

- Večernjakova novinarka u Havani: Zatvorili su kultni klub. Samo se po tome osjeća da traju dani žalosti

- Dužnosnici za pouku o sukobu interesa kažnjeni s milijun i pol kuna

- Bernardič miče MIlanku Opačić s mjesta potpredsjendice Sabora?

- Hrvatski policajci nemaju dovoljno vježbi gađanja pa ranjavaju sebe i kolege

- Kiborg možete postati već za nekoliko desetaka dolara

- Zvijezde najviše nude onu hranu koju i sami najviše vole jesti

>> Sa 77 glasova za i 9 protiv Stevi Culeju skinut imunitet. Bauk: Zašto sad ne skidaš ploče u Vukovaru, budi faca. Culej: Facu sam dokazao na bojištu

Foto: Vecernji.hr

Komentara 19

ST
stefj
22:53 27.11.2016.

Ma nije to problem. Plenković ima 4 godine da marginalizira desnu struju u stranci i opet od HDZ-a napravi bezličnu proeuropsku birokratsku stranku... Već sad je desnima odrezan pristup mainstream medijima, više se ne prate takve teme i sl. Dobar primjer je otkriće nove grobnice u Sloveniji koju su pohodili Hasanbegović i Esrih, no niti slova o tome u glavnim medijima... A što se tiče stranke, kao i u svakoj drugoj, u HDZ-u ima dovoljno poltrona koji će poslušno dizati rukice kako vođa kaže. Pogledajte u što je Milanović pretvorio SDP, nema razloga zašto i HDZ ne bi mogao biti takav... Sve za dobru fotelju i plaću...

NE
nevažnost
22:24 27.11.2016.

Kako Bruxelles bude slabio pod naletima kopita Donalda , Vladimira ,Marine i Recepa tak će Plenki otić ća. I kao da ga ni bilo. Malo mi ga je već žao.

Avatar Becarina
Becarina
22:04 27.11.2016.

Kako "novinari izmisle i nastavljaju temu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije