Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i osoblje negira

Brkić: Točno je da sam bio u tom restoranu, ali ne sa Sanaderom

milijan brkic
Ivica Galović/PIXSELL
08.05.2012.
u 07:30

Bivši premijer bio je u društvu sa svojim odvjetnikom i vlasnikom lokala Cropub kraj Doma sportova

– Znao sam da će se sada u kampanji krenuti na Karamarka i mene prljavo, no da će to izgledati ovako maštovito, to nisam očekivao – kaže Milijan Brkić Vaso, glavni operativac Tomislava Karamarka i njegova desna ruka iz vremena dok je bio ministar policije. Na Karamarka se usmjerila "teška artiljerija" iz svih smjerova. Pa tako i priča da se njegov operativac sastao s Ivom Sanaderom u Cropubu kraj Doma sportova kako bi uglavili obaranje ZKP-a i oslobodili Sanadera tereta brojnih optužnica.

– Točno je da sam bio u Cropubu, na poziv Vice Vukojevića, čiji je sin Višeslav vlasnik. Točno je da su za jednim stolom sjedili Višeslav, Ivo Sanader i njegov odvjetnik Goran Suić. Pozdravio sam ih i otišao za drugi stol te dočekao Vicu Vukojevića. Razgovarali smo 15-ak minuta te sam nakon toga otišao u obližnji hotel Panorama, naći se s Antom Sanaderom, šefom splitsko-dalmatinskog HDZ-a. Nakon toga imao sam još jedan sastanak u hotelu Sheraton – kaže Brkić.

Podmeću "kolege"

– Sve ostalo tek su teške i smiješne konstrukcije i znamo odakle dolaze – dodaje i očito smatra kako im ta podmetanja plasiraju "kolege" protukandidati. Smatra da se ipak ide preprljavo. Na pitanje je li i zašto pozdravio Sanadera i Suića, Brkić kaže da je to bila elementarna pristojnost. – Osim toga, ja sam osobno sudjelovao u dijelu istraga protiv Sanadera i tko bi mogao "popiti" priču da se sada Sanader nada kako ćemo mu Karamarko i ja pomagati, pa to je više nego smiješno – tvrdi Brkić.

Njegove tvrdnje potvrđuje i osoblje restorana Cropub, a posebno naglašavaju činjenicu da je Zoran Gobac, za kojega se tvrdi da je bio u društvu Sanadera i Brkića, upravo u to vrijeme bio u Poreču, na finalu rukometnog kupa. Istina, bio je na ručku, ali s porečkim gradonačelnikom.

Priču pokrenuo portal

Inače, dramatičnu priču o susretu Brkića, zamjenika bivšeg šefa policije Karamarka, s omraženim Sanaderom, objavio je u subotu jedan portal čiji se novinar slučajno zatekao u spomenutom lokalu kod zagrebačkog Doma sportova. Priča se potom lako uklopila i u unutarstranačke bitke koje se vode između protukandidata za predsjednika HDZ-a. Tijekom kampanje, u Virovitici, teme se dotakla i aktualna predsjednica stranke Jadranka Kosor.

– Riječ je o dubokoj i trajnoj vezi i činjenici, kao što znate, da gospodin Karamarko, koji se poziva na borbu protiv korupcije, nije, zapravo, bio tako snažan i odlučan u vrijeme prije moga dolaska na čelu Vlade RH – izjavila je. U manje od dva tjedna finala predizborne kampanje u HDZ-u valja očekivati još ovakvih dramatičnih priča i "priča". Bivši premijer jučer pri ulasku u sudnicu nije želio komentirati tu temu.

Komentara 70

MA
maklin
08:08 08.05.2012.

Znam ja šta je radio, brojao je muhe i komarce po zidu da kasnije može pozvat inspekciju. Mislim koliko možeš biti naivan i glup da ne shvatiš šta su tamo radili, a sigurno nisu prodavali tulipane.

EN
ENTUZIJASTA
08:31 08.05.2012.

Elita ima svoje kafiće i restorane,a sirotinja ili pije kod kuće od jada ili ide na neka jeftina \"pojilišta\". Tako da je očito tko sa kim može komunicirati.

ŠI
šifra2
07:37 08.05.2012.

Vukojevići su i organizirali susret! Neće valjda sada njihovi zaposlenici riskirat posao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije