Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon

British Petroleum zatrpat će bušotinu blatom pa je betonirati

BP
AFP
04.08.2010.
u 10:00

Metodom “static kill” BP će pokušati okončati ekološku dramu tijekom koje se od travnja u more izlilo više od 4,9 milijardi barela sirove nafte.

Kompanija British Petroleum počela je dugoočekivanu operaciju trajnog zatvaranja oštećene naftne bušotine u Meksičkom zaljevu. Metodom “static kill” BP će pokušati okončati ekološku dramu tijekom koje se od travnja u more izlilo više od 4,9 milijardi barela sirove nafte.

Inženjeri BP-a pokušat će upumpati posebnu gustu tekućinu zvanu bušačko blato u bušotinu, a potom je zaliti betonom. Havarija naftne bušotine u Meksičkom zaljevu proglašena je najvećim slučajnim ekološkim incidentom u povijesti, a zagađenje naftom većih razmjera dogodilo se samo za prve Pustinjske oluje kada su iračke trupe namjerno u Perzijski zaljev izlile osam milijuna barela nafte. Havarija je britansku tvrtku bacila na koljena te je BP prijavio gubitak od 17 milijardi dolara nakon što je 32 milijarde dolara odvojio za čišćenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije