Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon odobrenja parlamenta

Ministar Fallon: Britanski zrakoplovi uspješno gađali naftna polja u istočnoj Siriji

Michael Fallon
Foto: Reuters/PIXSELL
03.12.2015.
u 11:08

Fallon je rekao da će ministarstvo obrane ocjenu nanesene štete dati kasnije, ali je naglasio da je cilj zadati snažan udarac naftnom poslu i prihodima od nafte o kojima ovisi ISIL

Britanski zrakoplovi uspješno su gađali u četvrtak naftna polja u istočnoj Siriji, rekao je ministar obrane Michael Fallon, nekoliko sati nakon što je parlament odobrio zračne udare na Islamsku državu u Siriji.

– Jučer sam odobrio seriju ciljeva na naftnim poljima Omar...  zrakoplovi Tornado bili su uspješni u gađanju tih ciljeva – rekao je Fallon za BBC.

Fallon je rekao da će ministarstvo obrane ocjenu nanesene štete dati kasnije, ali je naglasio da je cilj zadati snažan udarac naftnom poslu i prihodima od nafte o kojima ISIL ovisi. 

Dodao je da Britanija šalje još osam bombardera na Cipar otkud će sudjelovati u daljnjim napadima na ISIL u Siriji.

Britanski bombarderi izveli su rano ujutro svoje prve zračne napade na Siriju, samo nekoliko sati nakon što je parlament odobrio premijeru Davidu Cameronu plan za napad na Islamsku državu u toj zemlji.

Do napada je došlo samo nekoliko sati nakon što su britanski parlamentarni zastupnici glasovali u korist zračnih napada u Siriji. Taj Cameronov plan podržalo je, nakon 10-satne rasprave, 397 zastupnika, dok ih je 223 bilo protiv.

Četiri Tornado zrakoplova poletjelo je iz baze na Cipru u akciju nedugo nakon glasovanja. 

Premijer Cameron zatražio je u srijedu od parlamenta da odobri britanske zračne udare protiv džihadista Islamske države u Siriji, nakon mjeseci natezanja oko toga hoće li dovoljno zastupnika oporbenih laburista poduprijeti tu akciju.

Velika Britanija već sudjeluje u bombardiranju položaja ISIL-a u Iraku, a zastupnici su sada odlučili da će se London uključiti i u zračne napade koalicije pod vodstvom SAD-a. 

>> Britanski parlament izglasao zračne napade protiv Islamske države 

>> 'Nitko nema pravo klevetati Tursku da kupuje naftu od Islamske države'

Komentara 7

DU
Deleted user
12:01 03.12.2015.

Još samo fali da i Eskimi pošalju svoje avione i opletu po ISILU, gdje ste bili do jučer? niste znali što se dešava u Iraku i Siriji u protekle četiri godine? ili ste došli da uništite dokaze i prikrijete šverc naftom?

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
11:38 03.12.2015.

Ovo je neka prevara. Britanci nikada nisu imali ispravnu politiku!

NE
nemanatrag
12:44 03.12.2015.

Na užas i stravu Erdogana....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije