Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
carinske provjere

Britanski premijer: Planiramo potpune provjere svog uvoza iz EU-a

Boris Johnson
Foto: Henry Nicholls/REUTERS/PIXSELL
1/6
01.02.2020.
u 07:17

Sjedinjene Države dijele "optimizam i uzbuđenje" za britansku budućnost van Europske unije i nadaju se u pregovorima postići "široki sporazum o slobodnoj trgovini" nakon Brexita, rekao je u petak veleposlanik SAD-a u Londonu

Britanski premijer Boris Johnson, u nastojanju da pojača pritisak na Europsku uniju u pregovorima o trgovini, priprema se uvesti potpune carinske i granične provjere za svu robu koja će nakon Brexita iz EU-a ulaziti u Ujedinjenu Kraljevinu, izvijestio je britanski list The Telegraph.

"Planiramo potpune provjere svog uvoza iz EU-a, izvozne deklaracije, sigurnosne deklaracije, zdravstvene provjere za životinje i prolazak sve robe za samoposluge kroz postaje granične inspekcije", prenio je Telegraph izjavu neimenovanog višeg vladinog dužnosnika.

"To će udvostručiti praktične izazove na granici od siječnja 2021.", rekao je izvor lista.

Sjedinjene Države dijele "optimizam i uzbuđenje" za britansku budućnost van Europske unije i nadaju se u pregovorima postići "široki sporazum o slobodnoj trgovini" nakon Brexita, rekao je u petak veleposlanik SAD-a u Londonu.

"Danas je povijesni dan u britanskoj povijesti", ocijenio je u izjavi veleposlanik Woody Johnson. "Amerika dijeli vaš optimizam i uzbuđenje glede mnogih prilika koje će donijeti budućnost", rekao je Johnson.

Johnson je napomenuo da predsjednik SAD-a Donald Trump već "dugo podržava suverenu odluku Ujedinjene Kraljevine da se povuče iz Europske unije".

"Sada kada Ujedinjena Kraljevina ponovno kontrolira svoju trgovinsku politiku, radujemo se postizanju širokog sporazuma o slobodnoj trgovini koji će uvećati bogatstvo i stvoriti radna mjesta u obje naše zemlje", rekao je.

Komentara 11

Avatar krile11
krile11
08:08 01.02.2020.

Ha,ha,ha...kakav panglu..Ameri dobivaju otvoreno trziste za svoje smece od 60 mil.stanovnika ,a ovaj je napravio magarce od citavog naroda..hube financijska sredista ,gube potpore poljoprivrede ,gube povlasten pristup na trziste od 450 mil.stanovnika..jedva cekam da pocne provoditi sve te carine..dao Bog da uvede i vizni rezim pa da secrijesimo i njihovh huligana na moru

AA
Aaa
14:29 01.02.2020.

Bas bi Trumo podrzavao nesto sto ce koristiti Britancima... pa Trump ih je izveo iz EU jer ce od toga samo Amerika profitirati..

DU
Deleted user
12:14 01.02.2020.

Jedva čekam škotski referendum o izlasku iz Velike Britanije, a potom i Velsa. Poslije 400 godina vladanja svijetom, Engleska se treba vratiti u svoje realne granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije