Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKONOMIJA GAŽA
Povratak na članak

Poslovi budućnosti možda neće imati radno vrijeme, plaćeno bolovanje i mirovine

Green je uzbudljivim opisao taj novi trend u zapošljavanju prema takozvanoj "ekonomiji gaža"

Komentari 4

Avatar abakus
abakus
09:17 21.11.2016.

Dobro jutro... podržavateljima Ubera. :) Pitam se, ali zaista se pitam, kako ljudima nije jasno da ih se ovakvim "jeftinim" uslugama i/ili robom polako navlači na nešto na što inače nikad ne bi pristali da su znali krajnji rezultat takvih navlakuša...? Jeftino taksiranje Uberom? Da, ali po cijeni polaganog uvođenja "zaposlenja" bez radnog vremena, bez mirovine, bez plaćenog bolovanja... tj. vraćanja na ono što su radnici imali nekad, prije par stotina godina, i odustajanje od svega za što su se u međuvremenu vrlo mukotrpno izborili. Jeftina roba...? Da, ali po cijeni selidbe radnih mjesta u Kinu i druge zemlje s jeftinom radnom snagom. I po cijeni toga da kupujemo smeće umjesto kvalitetnih proizvoda. Pa vi samo nastavite, dragi moji... Visoka je cijena indolencije i guranja glave u pijesak. Upitajte za nju žabu koju su stavili u lonac s hladnom vodom i još živu polako, podizanjem temperature, skuhali do smrti.

VL
CA
campa
14:34 21.11.2016.

konstatirao sam da od liberalnog kapitalizma koje je po meni reformirani fašizam krečemo prema restauraciji robovlasništva.Ovo što se ovdje predlaže upučuje na to.

VL
DU
Deleted user
14:40 21.11.2016.

I onda se pitaju zašto EU stanovništvo stari. Ovaj članak je dao odgovor na to pitanje. Ljudi rade za male plaće bez mogućnosti da dobiju kredit za stan jer nemaju stalno radno vrijeme nego rade kada god treba raditi mlade obitelji nemaju vremena ni za sebe ni za brak nizašto i onda se svi razvode.

VL
ZH
zlatko.harapin53
21:40 21.11.2016.

Važno je samo to da će poslovi budućnosti stabilno i postojano donositi ekstra profite kapitalistima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.