Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vruće' najave

Britanski meteorolozi: Svijet se tek počeo zagrijavati, iduće dvije godine bit će još toplije

24.07.2013., Vodice - Visoke temperature lakse se podnose uz more, tako domace i strane turistkinje uzivaju u suncu i moru na vodickim plazama.
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
14.09.2015.
u 09:27

Glavni uzrok tome bit će El Nino, atmosfersko-oceanski fenomen u Tihom oceanu koji će zagrijati cijeli svijet

Iduće dvije godine bit će najtoplije otkad se mjere temperature na zemlji. Tako bar najavljuju meteorolozi britanskog Meteorološkog ureda.

Upozoravaju kako će velike klimatske promjene sa stakleničkim plinovima povećati utjecaj prirodnih kretanja, piše BBC. Glavni uzrok tome bit će El Nino, atmosfersko-oceanski fenomen u Tihom oceanu koji će zagrijati cijeli svijet.

No, najavljuju kako će ljeta u Europi ipak biti hladnija dok će se ostatak svijeta ''pržiti'' na visokim temperaturama.

– Osim ako se ne dogodi velika vulkanska erupcija, 2014., 2015. i 2016. godina bit će najtoplije godine otkad se bilježi temperatura zraka na Zemlji. To nije slučajnost. Svjedoci smo promjena temperatura u oceanima i atmosferi koje su prouzročene stakleničkim plinovima – rekao je profesor Rowan Sutton sa Sveučilišta u Readingu.

Britanski meteorološki ured objašnjava kako su za visoke temperature ''krivi'' El Nino u Tihom oceanu te klimatski proces pacifička dekadna oscilacija, poznata kao PDO, koja je dosad bila u hladnoj fazi, ali sada ulazi u fazu zagrijavanja, što će svijet učiniti toplijim mjestom.

>> Srpanj najtopliji mjesec ikad, a 2015. godina mogla bi biti rekordna po vrućini

Komentara 13

Avatar @promatrač
@promatrač
10:35 14.09.2015.

Naprdivanju o nadolazećim katastrofama i neprestanom nabacivanju krivnje na čovjeka u cilju provođenja zamišljenog, nikad kraja... Interesantno je da uvijek nanovo nađu pozamašan broj praznoglavaca koji u sve to još i vjeruju.

KS
krao_sam
14:15 14.09.2015.

Bolje da je toplo kaj

K2
kritičar_2
22:14 14.09.2015.

Uz ovakve obline sa slike,temperatura me nezabrinjava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije