Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Britanija

Britanski izbori sve neizvjesniji - liberalni demokrati sve popularniji

Brown, Clegg i Cameron
REUTERS
27.04.2010.
u 08:00

Anketa koju je proveo britanski dnevni list The Guardian pokazuje kako vladajući laburisti iz dana u dan gube na popularnosti.

Britanska laburistička stranka mogla bi na parlamentarnim izborima koji se održavaju 6. svibnja dobiti svega 20 posto glasova i završiti na trećem mjestu iza konzervativaca i liberalnih demokrata. Anketa koju je proveo britanski dnevni list The Guardian pokazuje kako vladajući laburisti iz dana u dan gube na popularnosti - trenutačno dobivaju 28 posto glasova, no ako do izbora nastave gubiti birače dosadašnjim tempom, rezultat bi mogao biti porazan.

Konzervativna stranka Davida Camerona relativno je stabilna - ne gubi glasove, a podržava je 33 posto birača. Najveći su dobitnici liberalni demokrati koji su dosegnuli 28 posto glasova.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar DonLon
DonLon
07:30 28.04.2010.

Najbizarnije u svemu je to da radi sistema \"smo prvi se racuna\" u brojanju glasova po izbornim jedinicama, liberalni demokrati mogu imati trecinu glasova, a svega nekoliko zastupnika u parlamentu! Teoretski je moguce da clanovi jedne stranke imaju 50.5% glasova u svakoj jedinici, a druge stranke 49.5%. Konacni rezultat bi bio da stranka s 49.5% glasova nema niti jednog zastupnika u parlamentu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije