Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv euroskepticizma

Britanski "Fresh Start" - EU da, ali London bi trebao više odlučivati!

Smith
Deutsche Welle video screenshot
23.05.2014.
u 09:05

Skupina konzervativnih parlamentaraca iz Velike Britanije pod imenom "Fresh Start" odlučila je reformirati Europsku uniju

Euroskepticizam u Velikoj Britaniji ima dugu tradiciju, osobito među konzervativcima. Ovome se protivi parlamentarna skupina "Fresh Start". Skupina konzervativnih parlamentaraca iz Velike Britanije pod imenom "Fresh Start" odlučila je reformirati Europsku uniju. Njihov je cilj zaustaviti integraciju Unije i umjesto toga dati veće ovlasti nacionalnim parlamentima.

Ujedno u potpunosti podržavaju premijera Camerona koji je Britancima obećao europske reforme, a nakon toga i referendum o članstvu njihove zemlje u Europskoj uniji. Julian Smith jedan je od suosnivača Fresh Starta i zastupnik izbornih jedinica Skipton i Ripon u Sjevernom Yorkshireu. On podržava članstvo u EU-u, ali smatra i da treba "kresati ovlasti". Poručuje: "Bruxelles ima previše moći, a ne bi trebao. U Londonu bi se moglo donositi više odluka."

>> Dat ću ostavku ako se referendum o članstvu u EU ne održi

 

Komentara 2

XA
xaron
17:14 23.05.2014.

Pa ovi Englezi su gori i od nas. Ovaj kao da se probudio iz višegodisnjeg sna. Cijelo vrijeme Englezi su ućestvovali u izgradnji tog EU monstruma, predlagali i glasali za njegov rast, dobivali ključna mjesta u Eu strukturama, a sad odjednom to im ništa nevalja, treba sve mijenjati i to samo zato što se njima ne sviđa . Njima fali ono propalo carstvo gdje su oni bili glavni, pa bi malo gradili novo sa tuđim novcima.

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
12:23 25.05.2014.

Neka imaju svoj "Fresh Start" izvan EU, sa Malvinima, Gibraltarom i meteorološkom stanicom na Antarktici mogu osnivati novo Britansko carstvo. Barem dok Španjolska ne vrqati Gibraltar a Argentina Malvine. Onda mogu imati svoje Kraljevske britanske pingvinske postrojbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije