Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesretni

Britanski džihadisti: Dosta nam je ratne zone, želimo se vratiti kući

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.09.2014.
u 14:38

"Došli smo kako bismo se borili protiv režima, a umjesto toga, sad smo upetljani u ratove bandi"

U posljednje tri godine, vjeruje se kako je više od 500 Britanaca ekstremista otputovalo u ratne zemlje u kojima se islamističke grupe bore protiv snaga sirijskog predsjednika Bašara Assada. No, nekolicina njih koji su se odlučili na borbu kontaktirali su vladu u Velikoj Britaniji požalivši se kako im je "dosta ratne zone i žele se vratiti kućama", javlja Daily Mail, a prenosi Klix.ba.

Muškarac koji predstavlja grupu od 30 militanata kontaktirao je ICSR (King's College London's International Centre for the Study of Radicalisation and Political Violence), navodeći kako se žele vratiti nazad u svoju zemlju. Muškarac koji je svojevoljno otišao ratovati u nadi da će svrgnuti sirijskog predsjednika Assada, kazao je kako je nesretan zbog toga što se mora boriti i s ostalim pobunjeničkim grupama.

– Došli smo kako bismo se borili protiv režima, a umjesto toga, sad smo upetljani u ratove bandi. To nije ono zbog čega smo došli, no ako se vratimo u Veliku Britaniju, svi idemo u zatvor – napisao je muškarac.

>>ISIL zaprijetio odsijecanjem glave hrvatskom zetu iz Siska

>>SOA: Kroz Hrvatsku registriran tranzit džihadista kroz koji ratuju u Siriji i Iraku

Ključne riječi

Komentara 18

ST
strsljen2013
15:33 06.09.2014.

Sve što treba je javiti se onima koji su vas unovačili, obučavali i plačali.

FA
Fake
15:27 06.09.2014.

Sad bi krvnici doma,e pa neće moći.

Avatar patkovic
patkovic
15:09 06.09.2014.

ništa , u gantanamo na preodgoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije