Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brza reakcija

Britanski borbeni zrakoplovi presreli ruske bombardere nad Atlantikom

britanski zrakoplov
Foto: Wikimedia Commons/RAF Eurofighter Typhoon, ilustracija
20.11.2015.
u 16:30

Nepoznate letjelice naposljetku su identificirane kao ruski Tu-160 Blackjack bombarderi, a britanski zrakoplovi bili su u stanju pripravnosti sve dok ruski bombarderi nisu napustili sporni zračni prostor

Britanski borbeni zrakoplovi Typhoon poletjeli su iz zračne baze u Škotskoj i presreli dva ruska bombardera u blizini britanskog zračnog prostora iznad Atlantskog oceana, javlja RT.

Nepoznate letjelice naposljetku su identificirane kao ruski Tu-160 Blackjack bombarderi, a britanski zrakoplovi bili su u stanju pripravnosti sve dok ruski bombarderi nisu napustili sporni zračni prostor.  Iz britanskog ministarstva obrane potvrdili su da nije došlo do kršenja zračnog prostora Velike Britanije.

Nedugo nakon incidenta bivši zapovjednik Kraljevskih zračnih snaga (RAF) sir Michael Graydon u intervjuu za Daily Mail kazao je da su ruski bombarderi htjeli provjeriti pripravnost britanske zračne obrane i da vjerojatno nisu očekivali njihovu ovako brzu i vještu reakciju.

Inače, ovo nije prvi ovakav događaj na nebu iznad Atlantika. U travnju prošle godine dva ruska bombardera Tupoljev 95 približila su se zračnom prostoru Velike Britanije odakle ih je otjerao borbeni zrakoplov RAF-a. I tada su obrambeni stručnjaci zaključili da je riječ o testiranju obrane i provjeravanju na što je sve spreman vaš neprijatelj. 

>>Ruski bombarderi prišli britanskom zračnom prostoru, ispratio ih RAF

>>Dogovor svjetskih sila: Razoružavaju se sve ilegalne vojne formacije

Komentara 22

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
16:38 20.11.2015.

nije doslo do krsenja zracnog prostora britanije...pa u cemu je onda problem...ah da iskrcavaju smrtonosni teret na rafinerije i cisterne nafte islamske drzave koju vi kupujete po 60 % manjoj cijeni pa ste bijesni

Avatar nekakav
nekakav
16:44 20.11.2015.

ništ ne piše da su rusi krenuli u njihov zračni prostor. oni, rusi, samo krstare uz granicu. kao i amerikanci, pa nigdje ne pišete o provociranju. rusi se iznenadili brzoj britanskoj reakciji? pa jesu se samo nasmijali. svakih par mjesecieseci lete tu, pa eto, englezi prekinuli pauzu za čaj, i naguranac upalili avione. rusi bez reakcije. presreli su bombardere? jeste sigurni u to što pišete? želite reći da se par malih aviona postavilo na put velikim bombarderima? nemojte varati ljude. približili im se na par milja. je, britanskoj hegemoniji je odavno došao kraj. trećerazredna sila su bez lizanja amerike.

DU
Deleted user
17:20 20.11.2015.

ahahaa sto ih ne presretaju povise Sirije ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije