Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE BROJKE

Britanski BDP naglo skočio unatoč pandemiji: Stručnjaci otkrili tko je za to zaslužan

Pixabay
12.11.2020.
u 11:42

Zamjenik čelnika ONS-a Jonathan Athow rekao je da su za procvat gospodarske aktivnosti zaslužni sektor stanogradnje, odvjetnici i računovođe.

Britanski bruto domaći proizvod (BDP) poskočio je u trećem tromjesečju rekordnih 15,5 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca zahvaljujući oporavku od posljedica prvog vala pandemije, pokazali su u četvrtak podaci statističkog ureda.

Rekordni skok nadovezuje se na rekordni, 19,8-postotni pad aktivnosti u razdoblju od travnja do lipnja, u jeku prvog vala pandemije koronavirusa i strogih ograničenja njezina suzbijanja, navode u ONS-u.

Zamjenik čelnika ONS-a Jonathan Athow rekao je da su za procvat gospodarske aktivnosti zaslužni sektor stanogradnje, odvjetnici i računovođe.

ONS ipak napominje da je BDP još uvijek 8,2 posto manji no što je bio u veljači, mjesecu prije izbijanja epidemije. U usporedbi s trećim kvartalom prošle godine, britansko gospodarstvo palo je za 9,6 posto, pokazalo je izvješće statističkog ureda.

Komentara 2

ST
stefj
11:51 12.11.2020.

Eh, kad im je toliko pao prije, normalno da je skočio u usporedbi s prethodnim kada ništa nije radilo... Dajte to usporedite s prošlom godinom, pa ćete vidjeti stvarno stanje... No, da je moglo biti gore, naravno da je...

SI
sisavac
11:48 12.11.2020.

otkud sad najednom tolko posla za odvjetnike... i računovođe? u kriznim vremenima njima skače bdp... ajoj, london, financije.. znači tu su završile milijarde iz rusije... vele rusi, 44 mlrd dolara je do sada ove godine izašlo iz rusije, uglavnom u financijska središta svijeta. pa kako to sad, oni prihvaćaju ruska ulaganja, a mi ne?! sigurno ima neka banka u rh dovoljno prostora da preuzme koju milijardu. mogu i ja, ima veliko dvorište, u njemu se izgube deseci milijardi lako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije