Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špijunaža

Britanska tajna služba MI6 otvorila se javnosti

špijun
Reuters
29.09.2009.
u 19:05

Britanska tajna služba, čuveni MI6 objavila je na svojim internetskim stranicama jedan od testova inteligencije i snalažljivosti koji postavljaju pred svoje potencijalne agente.

Volite brze automobile i glamur, s pištoljem ste gotovo srasli, a u društvu ljepotica osjećate se kao riba u vodi? Možda ste upravo vi "materijal" za posao tajnog agenta što od utorka imate priliku i sami provjeriti.

Treba se uživjeti u ulogu
Britanska tajna služba, čuveni MI6 koji u svome okrilju ima i najpoznatijeg tajnog agenta Jamesa Bonda, objavila je na svojim internetskim stranicama jedan od testova inteligencije i snalažljivosti koji postavljaju pred svoje potencijalne agente.

Cilj je u samo dvije minute zapamtiti lažni identitet i nekoliko detalja o izmišljenoj ulozi dok se nalazite na zadatku u stranoj zemlji, a potom pri ispitivanju uvjerljivo odgovoriti na seriju pitanja bez prevelikog razmišljanja. Objava ovog testa ali i internetske stranice velik je napredak u odnosima s javnošću za službu čije je postojanje britanska vlada do prije samo desetak godina svim silama poricala, no njegovo uspješno rješavanje ne jamči i automatsko zaposlenje.

Britanski obavještajci htjeli su pokazati što se očekuje od njihovih agenata i tehničkog osoblja, a ujedno su željeli i potaći zanimanje mladih "nada" za rad u toj dinamičnoj i uzbudljivoj službi. Na internetskoj stranici mi6officers.co.uk nalazi se niz ponuda za zaposlenje ljudima dobra pamćenja i visoke inteligencije, ekspertima u raznim područjima znanosti te poznavaocima stranih jezika.

Bolje je ne pričati o prijavi
- Pored sjedišta službe koje se nalazi u Vauxhallu, članovi agencije razasuti su diljem globusa pa zaposlenicima pružamo priliku za razvoj karijere, i u Britaniji i u ostalim zemljama u svijetu. Sve ovisi o poslu i ulozi koju obavljaju, stoji na internetskoj stranici tajne službe.

Posjetiocima portala MI6 na raspolaganju je čak i virtualni obilazak sjedišta tajne službe tijekom kojeg ga elektronički vodič upoznaje s okruženjem u kojem će raditi ukoliko bude primljen u društvo odabranih, a za sva pitanja može se obratiti i računalnom administratoru stranice.

Ipak, koliko god se na internetu otvarali prema javnosti, stare navike teško umiru. Na natječajima za zaposlenje nigdje nije točno navedeno gdje se posao obavlja, jedini kontakt moguć je elektroničkom poštom, a kandidatima se savjetuje da o svojoj prijavi i planovima za budućnost ne pričaju nikom osim roditeljima ili supruzi.

 

Ključne riječi

Komentara 4

TY
Tyrael
13:52 01.10.2009.

Sve točno rješio..šteta kaj primaju samo britanske državljane :/

TH
thevoice
20:16 29.09.2009.

kakva je ovo anketa ovdje dole ?dali treba thompsonu zabranit ulazak u svicu ? koliko ja znam njemu je ulazak vec zabranjen i nasi odgovori ne sluze a ma bas nicemu , mozda skupljanju kuna od klikova !

OB
-obrisani-
20:54 29.09.2009.

Ma mislio je na SIS, illi BBS osnovanu još 1909. Ma nema veze, svi ih zovu MI6.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije