Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanska nacionalna partija primat će i crnce u članstvo

Britanska nacionalna partija primat će i crnce u članstvo

Nick Griffin
AFP PHOTO
15.02.2010.
u 10:51

Stranka koja se zalaže za zaustavljanje useljavanja u Veliku Britaniju glasovala je na svom skupu za promjenu dosadašnjeg zakona, nakon prijetnje državne komisije za jednakost i ljudska prava sudskom tužbom.

Ultradesničarska Britanska nacionalna stranka (BNS) ukinula je pravilo po kojemu je članstvo u stranci dostupno samo bijelcima, dopustivši ljudima afričkog i azijskog podrijetla da postanu članovi, javio je BBC.

Stranka koja se zalaže za zaustavljanje useljavanja u Veliku Britaniju glasovala je na svom skupu za promjenu dosadašnjeg zakona, nakon prijetnje državne komisije za jednakost i ljudska prava sudskom tužbom.

BNS će se ponovo pojaviti na sudu u ožujku kada će suci odlučiti jesu li njihova nova pravila zadovoljavajuća u odnosu na zakon o međurasnim odnosima.

– Morali smo to učiniti iz pravnih razloga. Mnogi naši članovi misle da je to dobra stvar – izjavio je za BBC vođa te stranke Nick Griffin, dodavši da će pripadnici etničkih manjina biti dobrodošli sve dok se slažu s načelima BNS-a.

On je također rekao da više nitko ne bi trebao njegovu stranku zvati rasističkom.

Komentara 11

14
14words
11:07 15.02.2010.

Pogledajte samo nerede po francuskoj,najnovije u Milanu koje redovito izazivaju ilegalni imigranti pa se zapitajte imaju li oni čiji su preci svojom krvlju izgradili zemlje blagostanja pravo istu tu zemlju zaštiti od grubog iskorištavanja i talibaniziranja.

Avatar punkufer
punkufer
11:09 15.02.2010.

Rasistička stranka u Britaniji? Onoj istoj zemlji čiji premijer Hrvate vrijeđa i ponižava zbog nekakvog hrvatskog rasizma? Licemjeri pokvareni prepotentni.

Avatar trunchbull
trunchbull
19:01 15.02.2010.

kad se god neka stranka liberalizira, onda gubi prvotno značenje. Znači, primanjem crnaca i azijata, BNP je prestala biti izvorna britanska nacionalistička stranka, tj. prestala je biti ono što je i pod kojim je statutom osnovana. Što bi se reklo - izlazak u susret. I Gorbačov je liberalizirao SSSR perestrojkom, pa je taj režim i prestao postojati sam od sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije