Naslovnica Vijesti Hrvatska

Britanka koja je pala u Jadran s kruzera zapravo je namjerno skočila

S obzirom da je potraga za njom uključivala tri plovila i jedan zrakoplov, spašavanje je koštalo milijune kuna, no to će sve pasti na leđa hrvatskih poreznih obveznika.
26. kolovoza 2018. u 09:23 58 komentara 34287 prikaza
Kay Longstaff
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Nakon više od desetak sati intenzivne potrage, ophodni brod Obalne straže RH 'Cavtat' pronašao je i spasio 46-godišnju Britanka Kay Longstaff za koju se pretpostavljalo da je slučajno pala u more nakon što se na kruzeru "Norwegian Star" družila sa svojim partnerom Craigom Raymentom .

Obalna straža Pala s broda Stjuardesa 10 sati provela u moru, a radnik kruzera iznio nove detalje o njezinom padu

Nakon druženja na palubi, Rayment je otišao njihovu kabinu, a Britanka je jednostavno nestala sa sedme palube i završila u moru. Bio je to pad od 23 metra, a udarac je bio toliko silan da je Longstaff pri udarcu u površinu vode ozlijedila lice, piše Daily Mail. Točno tjedan dana nakon pronalaska Britanke, dvije su neovisne istrage - hrvatska i talijanska - pokazale da je 46-godišnjakinja namjerno i dobrovoljno skočila u more te da je pritom bila 'vrlo odlučna'. 

Istragom je zaključeno da su Longstaff i njen partner cijeli dan pili te da je njegovom odlasku u kabinu prethodila njihova svađa. Emocionalno stresna situacija u kombinaciji s alkoholom također je mogla Britanku 'gurnuti preko ruba'. Longstaff je u međuvremenu ostala pri svojoj priči 'da je pala unatraške', a istražitelji ne isključuju ni opciju da se Britanka, usred alkoholiziranosti i šoka, jednostavno ne sjeća da je skočila sama. 

Prevezena u Pulu Drama na Jadranu: Britanka pala s kruzera i cijelu noć provela u moru

Desetak sati na pučini je preživjela plutajući i pjevajući, a rekla je da joj je pritom pomogla i dobra tjelesna forma koju održava yogom. 

S obzirom da je potraga za njom uključivala tri plovila i jedan zrakoplov, spašavanje je koštalo milijune kuna, no to će sve pasti na leđa hrvatskih poreznih obveznika. Naime, piše Daily Mail, hrvatsko Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je otkrilo da ih međunarodni sporazum sprječavaju da nekome naplate ovakve akcije spašavanja. 

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • afer:

    Nije važno sa koje je palube skoćila i kako je preživjela. Ljudski je bilo spasiti je a sada neka ona lijepo svoj hir plati...

  • bljak007:

    Treba joj naplatiti sve troškove nastale zbog njene gluposti.

  • dalibor.hren:

    Tražiti izručenje i baciti je natrag u vodu!