Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suzbijanje virusa

Britanija uvodi tri stupnja upozoravanja na koronu, to će biti signal za uvođenje mjera

Koronavirus u Londonu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.10.2020.
u 06:28

Boris Johnson će se zatim obratiti naciji na tiskovnoj konferenciji koju će prenositi televizija i na kojoj će još sudjelovati ministar financija Rishi Sunak i glavni epidemiolog Chris Whitty.

Boris Johnson će u ponedjeljak upoznati zastupnike s novim, trostupanjskim sustavom upozoravanja koji će odrediti koje će se mjere primjenjivati u raznim dijelovima Engleske zbog epidemije novog koronavirusa, priopćile su u nedjelju njegove službe, dok se sjever Engleske priprema na pooštravanje restrikcija.

Britanski premijer će se tijekom poslijepodneva obratiti Zastupničkom domu, donjem domu parlamenta, nakon kriznog sastanka svoje vlade u ponedjeljak dopodne. Novi sustav uvodi tri stupnja upozoravanja, "srednji", "visoki" i "veoma visoki", ovisno o širenju virusa, što će odrediti mjere koje će se lokalno primjenjivati.

Video: Maske će biti obavezne u zatvorenim prostorima

Zastupnici će raspravljati, a zatim do kraja tjedna i glasovati o tim mjerama koje bi trebale pojednostavniti i razjasniti odluke u vezi sa suzbijanjem virusa. Boris Johnson će se zatim obratiti naciji na tiskovnoj konferenciji koju će prenositi televizija i na kojoj će još sudjelovati ministar financija Rishi Sunak i glavni epidemiolog Chris Whitty.

"U ovom presudnom trenutku iznimno je važno da svatko postupa u skladu s jasnim smjernicama koje smo dali kako bi smo pomogli u suzbijanju širenja virusa", rekao je glasnogovornik Downing Streeta.  

Ujedinjeno Kraljevstvo, najteže pogođena europska zemlja, prijavilo je više od 42.800 umrlih a samo u nedjelju gotovo 13.000 novozaraženih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije