Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODERNIZACIJA

Britanci uvode cyber-oružje u svoju vojsku

br
afp
31.05.2011.
u 22:17

Prije svega to se odnosi na zaštitu vladinih službi i drugih vitalnih državnih ustanova od hakera, ali i ostalih mogućih napadača

Britanska vojska odlučila je uvesti cyber-oružje ravnopravno sa svim drugim naoružanjem kako bi zaštitila vitalne strukture u državi od opasnih hakerskih napada, objavio je Guardian. Zbog napretka tehnologije u svijetu, ali i njezine sve veće dostupnosti teroristima, Britanci će poboljšati zaštitu od kompjutorskih napada. Prije svega to se odnosi na zaštitu vladinih službi i drugih vitalnih državnih ustanova od hakera, ali i ostalih mogućih napadača.

Ministar Nick Harvey izjavio je da će bojno polje budućnosti biti i u cyber-prostoru. “Cyber-oružje neće zamijeniti klasično oružje, ali ono će stati uz bok njemu u obrani zemlje”, kazao je. To je prva službena potvrda da takav program postoji. Upitan o mogućim zloporabama, Harvey je odgovorio da će cyber-oružje i njegova uporaba biti pod jednakim nadzorom kao i sve druge vrste naoružanja pa građani ne bi trebali strahovati od toga kako će i za što sve biti upotrijebljeno.

Ključne riječi

Komentara 2

CU
cunt
02:44 01.06.2011.

to su sigurno od nas kupili..........

Avatar DonLon
DonLon
20:36 01.06.2011.

Naravno, a gdje drugdje - ako se malo koncentriras na sliku vidjeti ces logo i ime \"Digitron\" :0)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije