Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Britanci uvode cyber-oružje u svoju vojsku

Prije svega to se odnosi na zaštitu vladinih službi i drugih vitalnih državnih ustanova od hakera, ali i ostalih mogućih napadača
31. svibnja 2011. u 22:17 2 komentara 10 prikaza
br
Foto: afp

Britanska vojska odlučila je uvesti cyber-oružje ravnopravno sa svim drugim naoružanjem kako bi zaštitila vitalne strukture u državi od opasnih hakerskih napada, objavio je Guardian. Zbog napretka tehnologije u svijetu, ali i njezine sve veće dostupnosti teroristima, Britanci će poboljšati zaštitu od kompjutorskih napada. Prije svega to se odnosi na zaštitu vladinih službi i drugih vitalnih državnih ustanova od hakera, ali i ostalih mogućih napadača.

Ministar Nick Harvey izjavio je da će bojno polje budućnosti biti i u cyber-prostoru. “Cyber-oružje neće zamijeniti klasično oružje, ali ono će stati uz bok njemu u obrani zemlje”, kazao je. To je prva službena potvrda da takav program postoji. Upitan o mogućim zloporabama, Harvey je odgovorio da će cyber-oružje i njegova uporaba biti pod jednakim nadzorom kao i sve druge vrste naoružanja pa građani ne bi trebali strahovati od toga kako će i za što sve biti upotrijebljeno.

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • cunt:

    to su sigurno od nas kupili..........

  • Avatar DonLon
    DonLon:

    Naravno, a gdje drugdje - ako se malo koncentriras na sliku vidjeti ces logo i ime \"Digitron\" :0)