Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMIŠLJATI VLASNIK

Britanac u pub postavio električnu žicu kako bi se održalo pravilo o socijalnoj distanci

14.07.2020.
u 09:46

Žica, naravno, nije aktivna, ali prizor je uspio odvratiti neke kupce od gužve u blizini osoblja.

Većina svjetskih kafića i restorana morala je ispoštovati preporuke svojih Vlada i Stožera o socijalnom distanciranju tijekom pandemije. No, domišljatost vlasnika puba iz Engleske, odnosno iz gradića Cornwalla, obišla je svijet. On je, naime, u svoj kafić ugradio električnu žicu kako bi goste držao na sigurnoj udaljenosti. 

"Ovo je vrlo mali pub, prvi i posljednji seoski pub u Cornwallu. Trebali smo na neki način održati našu tradiciju. Nismo htjeli riskirati da nas kazne ili zatvore", kazao je vlasnik Jonny McFadden za CNN

Inače, engleskim pubovima bilo je dopušteno ponovno otvaranje 4. srpnja. Svi su, podsjetimo, bili zatvoreni tijekom velikog lockdowna koji je do nedavno bio prisutan u Velikoj Britaniji. No, socijalno distanciranje i dalje je obvezno, a kupci u svim objektima trebaju predati svoje podatke kako bi se mogla pratiti nova potencijalna žarišta koronavirusa. 

McFadden je rekao da je ideja o električnoj žici došla dok se pripremao za ponovno otvaranje puba.

"Da biste zaštitili i osoblje i sebe i kupce, morate uvesti pravilo o socijalnom distanciranju", rekao je.

Žica, naravno, nije aktivna, ali prizor je uspio odvratiti neke kupce od približavanja osoblju i gužve u njihovoj blizini.

"Nije uključeno, ali ima željeni učinak pa svi misle da je uključeno i drže se podalje. To je faktor straha. Vrlo dobro djeluje", rekao je McFadden dodavši kako je kod mnogih gostiju inovacija izazvala smijeh

Komentara 1

DU
Deleted user
16:42 14.07.2020.

odnosno iz gradića Cornwalla...moze biti jedino iz gradića U Cornwallu jer Cornwall nije grad nego pokrajina na krajnjem jugu engleske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije