Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tsunami u Turnju

Britanac glisirao mega jahtom, a od valova ozlijeđeno četvero ljudi

Jahta  (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
19.07.2010.
u 17:33

Zapovjednik je izjavio da je brzina bila oko 20 čvorova, što se protivi naredbi, te je kažnjen prekršajnim nalogom u iznosu od 7.000 kuna.

ZADAR - Zadarska policija izvijestila je da je u podne zaprimljena dojava da je jahta nepoznatog vlasnika glisirajući Pašmanskim kanalom stvorila valove koji su na mjesnoj plaži u Turnju oštetili nekoliko brodica te da su četiri osobe ozlijeđene.

- U potragu za brodicom odmah su se uključila službena plovila Postaje pomorske policije Zadar i Lučke kapetanije, čiji su djelatnici ispred gradske lučice u Foši zatekli motornu jahtu koja plovi pod zastavom Maršalskih otoka, a čiji je zapovjednik 53-godišnji državljanin Velike Britanije. Policijski službenici su na mjestu događaja obavili razgovore te utvrdili da je od posljedica pada i nošenja valovima vidne ogrebotine zadobilo četvero kupača i to troje hrvatskih i jedan njemački državljanin koji nisu zatražili liječničku pomoć. Također su utvrđena oštećenja na četiri brodice koje su bile vezane uz mjesni mol - istaknula je zadarska policija.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su da mega jahta „Sovereign", dužine 39,6 m, pod zastavom Maršalskih otoka, za prolaska kroz Pašmanski kanal nije prilagodila brzinu sukladno naredbi o plovidbi u tom kanalu te je prouzročila velike valove koji su uzrokovali štetu na brodicama i brodu te fizički ozlijedili kupače.

- Zapovjednik je izjavio da je brzina bila oko 20 čvorova te je kažnjen prekršajnim nalogom u iznosu od 7.000 kuna. Za sve ostale štete privatnim osobama agent jahte „Sovereign“ ostavio je u Lučkoj kapetaniji Zadar garanciju kojom potvrđuje da su kod njega sredstva od 100.000 kuna za podmirenje šteta i ozljeda koje se naknadno utvrđuju u privatnim sporovima - istaknuli su u Ministarstvu.

U Turnju smo razgovarali i s nekolicinom očevidaca koji su nam rekli da su valovi bili visoki oko dva metra, a svoje bolno iskustvo ispričala nam je i ozlijeđena slovenska turistkinja koja je uz troje hrvatskih i jednog njemačkog turista također stradala od podivljalih valova koje je uzrokovala jahta.

- Strašno sam se preplašila i još uvijek sam u šoku. Nisam mogla vjerovati da će me valovi sa obale na kojoj sam se sunčala baciti na stijene i kamenje i ozlijediti me, a dok su me valovi bacali nisam bila niti svjesna što se događa rekla je Tanja Kitak (25) iz Rogaške Slatine koja je nakon ozlijede prevezena u bolnicu na šivanje ozlijeđene noge.

- Liječnik mi je rekao kako se idućih nekoliko dana ne smijem kupati, pa mi ljetovanje s obzirom da sam tek jučer stigla u Turanj i nije najljepše započelo, zaključila je slovenska turistkinja.

 

Ključne riječi

Komentara 11

TU
tutle
18:30 19.07.2010.

smiješne li kaznice od samo 7000 kn, to vlasniku takve jahte nije niti za sol i papar treba svakog takvog budalaša oderat tako da zauvijek zapamti trenutak u kojem je ugrozio ljude i njihovu imovinu te mu zabraniti plovidbu Jadranom na najmanje 3 godine

MI
miran
19:09 19.07.2010.

\"te utvrdili da je od posljedica pada i nošenja valovima vidne ogrebotine zadobilo četvero kupača i to troje hrvatskih i jedan njemački državljanin koji nisu zatražili liječničku pomoć.\" ...... \"a svoje bolno iskustvo ispričala nam je i ozlijeđena slovenska turistkinja.. - Strašno sam se preplašila i još uvijek sam u šoku. Nisam mogla vjerovati da će me valovi sa obale na kojoj sam se sunčala baciti na stijene i kamenje i ozlijediti me, a dok su me valovi bacali nisam bila niti svjesna što se događa rekla je Tanja Kitak (25) iz Rogaške Slatine koja je nakon ozlijede prevezena u bolnicu na šivanje ozlijeđene noge. ....\" Dobro, koliko je ozlidjeno? Tri hrvatska, jedan Njemac... a sada i Slovenka? Budi bar jednom dosljedan. \"Za sve ostale štete privatnim osobama agent jahte „Sovereign“ ostavio je u Lučkoj kapetaniji Zadar garanciju kojom potvrđuje da su kod njega sredstva od 100.000 kuna za podmirenje šteta i ozljeda koje se naknadno utvrđuju u privatnim sporovima - istaknuli su u Ministarstvu !!!!\" On je ostavil novce a ti rajo ako imas vremena i novca udji u proces, citaj \"privatni spor\" ne bi li dobil nadoknadu za ucinjenu stetu. FUJ!!!

FE
Felicijen
17:53 19.07.2010.

Ovo sigurno neće pisati u engleskim novinama. Da je naša jahta bila u pitanju bilo bi na njihovim naslovnicama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije