Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKORISTILA NEPAŽNJU

Brinula o starcu pa mu ukrala bankovnu karticu i ukupno 48.000 kuna

Policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
16.01.2020.
u 09:45

Osumnjičenica nije žrtvi rođakinja, nego osoba kojoj je plaćao da se brine o njemu, a kazneno je prijavljena DORH-u

Pedesetogodišnjakinju iz Ličkog Osika, koja se brinula o 89-godišnjaku, policija je osumnjičila da mu je ukrala bankovnu karticu s PIN-om i zatim na bankomatu podizala za sebe novac, ukupno 48.000 kuna, te će odgovarati za kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom iz Ličkog Osika zbog osnova sumnje da je u svibnju 2019. godine iskoristila nepažnju 89-godišnjaka u njegovoj obiteljskoj kući u Ličkom Osiku i ukrala mu bankovnu karticu i pripadajući PIN, izvijestila je u četvrtak policija.

Zatim je, između 18. listopada i 21. studenog 2019. godine, u kući oštećenog, ponovno iskoristivši njegovu nepažnju, vratila bankovnu karticu, ništa ne spominjući oštećenom.

Kako je Hini rekla glasnogovornica Maja Brozičević, osumnjičenica nije žrtvi rođakinja, nego osoba kojoj je plaćao da se brine o njemu. Kazneno je prijavljena DORH-u.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rpesevski
rpesevski
14:06 16.01.2020.

Ništa novoga, stariji ljudi su jednostavno meta grabežljivaca, počesto ženskih koji kao ''brinu'' o starcu, ''masiraju'' i ''pomlađuju''. Zahvala MUP-u koji je učinkovito odradio svoj posao, jer ih plaćamo i očekujemo da budu učinkoviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije