Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzela vlast
Povratak na članak

Brigitte Bierlein – prva kancelarka Austrije

Bierlein je prva žena koja je u austrijskoj povijesti postavljena na kancelarsku dužnost. To se, prema prvim reakcijama u Austriji uklapa u niz „ političko-povijesnih novina“ posljednja dva tjedna, na uzdrmanoj austrijskoj političkoj sceni, nakon pada austrijske vlade kancelara Sebastiana Kurza

Komentari 3

DU
Deleted user
18:58 30.05.2019.

Jesenti milu bigulicu, nazdravlje i živjeli! Naime, prezime nove austrijske kancelarke u prijevodu doslovce znači "pivica" ili "pivce". Sad Austrijanci do mile volje javno mogu lokati pivo jer će imati izliku da to rade u čast kancelarke si Brigitte Pivice. Oh, kako bi bilo lijepo kad bi se i naš "premijer" umjesto Plenković prezivao Pivković ili Pivaković! To bi odmah uveliko pridonijelo ponovnom učvršćivanju rasklimanog bratstva i jedinstva naroda i narodnosti Europske unije.

VL
GV
golub Vaso
19:31 30.05.2019.

botoxirana baba

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:51 31.05.2019.

ajd, kakva kancelarka, recite po istini, obična tehnička vlada, bez ikakvih ovlasti donošenja političkih odluka, već održavanje hladnog pogona. ova žena, njena prioritetna stvar je sud, a ovo je popratna aktivnost, nit miriši nit smrdi. sad iz toga izvoditi neke zaključke o nekoj novini, je smiješno. ona je instalirana privremeno od strane predsjednika u trenutku kad država nema vladu, a ne mogu je postojeće političke elite formirati, jer su i same odabrale prijevremene! al bitno je staviti naslovnicu o nekoj novini i novom vjetru u austriji...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.