Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za i protiv

'Brexit bi nas odveo u recesiju i izolirao'

brexit
23.06.2016.
u 07:00

Joy Sutcliffe: Još od Churchilla ova zemlja ne odlučuje sama o svojoj sudbini

Joy Sutcliffe je trenerica umjetničkog klizanja u nacionalnoj akademiji u Nottinghamu, 63-godišnjakinja rođena u Whitley Bayu na krajnjem sjeveru Engleske i jedna od onih koji ne žele ostati u EU.

– Glasat ću za izlazak iz Europske unije. Smatram da Velika Britanija više gubi ostankom u Uniji nego što dobiva. Toliko novca šaljemo u druge države, koje ne zarađuju toliko kao Velika Britanija. Svaka bi se država trebala brinuti o svom narodu i raspodijeliti ono što ima. Cijeli radni vijek provela sam u Engleskoj i mislim da bih imala puno više da nismo ni ulazili u EU. Nisam protiv drugih nacija, niti mislim da bi nekome trebalo zabraniti ulazak u Englesku. Naprotiv, ako nečime mogu pridonijeti Velikoj Britaniji, više su nego dobrodošli, ali mislim da Velikoj Britaniji nisu potrebni useljenici koji će živjeti samo od pomoći države. Velika Britanija se može sama brinuti o sebi, ali nije potrebno da se brine o drugima. Još od Churchilla ova zemlja nije mogla sama odlučivati o svojoj sudbini, ne možemo donijeti nijednu odluku koja se tiče samo nas a da ne pitamo Europsku uniju. Velika Britanija bi trebala uzeti stvar u svoje ruke.

Nic Williams, 36-godišnji ravnatelj osnovne škole „Blue Bell Hill“, smatra da je budućnost Velike Britanije u ostanku u Uniji. I to će potkrijepiti:

– Mislim da će rezultat biti neizvjestan, ali da će Velika Britanija ipak ostati u Europskoj uniji. Bojim se recesije, koja bi nam se mogla dogoditi ako se izoliramo i financijski potpuno odvojimo. Nisam puno razmišljao kojoj bih se opciji trebao prikloniti, ali mislim da neodlučnima kampanje nisu pomogle, jer nijedni nisu znali artikulirati svoje stavove. Mislim da bi Velika Britanija ipak puno više dobila nego što bi izgubila ostankom u Uniji. Zagovornici izlaska govore da ćemo izgubiti novac koji odlazi u Europsku uniju, ali i ja sam sudjelovao u nekim projektima koji su bili financirani iz fondova EU. Naši bi farmeri mogli puno izgubiti jer se potpuno financiraju upravo iz zajedničkih fondova. Kako god referendum završi, mislim da su pred nama velike promjene jer su kampanje otvorile mnoga pitanja. Zdravstvo nam je vrlo loše riješeno i u njemu bi se trebali dogoditi veliki rezovi, nadam se na puno bolje. Radim u školstvu i u njemu situacija čak i nije tako loša, no i nama bi dobrodošle svježe ideje. Mislim da izlazak iz Unije znači zatvaranje u vlastite okvire i korak unatrag za Veliku Britaniju.     

Komentara 16

DU
Deleted user
08:47 23.06.2016.

Englezi nisu nikad bili dio EU prvo nisu se odrekli funte u koris eura drugo voze lijevom stranom trece imaju posebno vrijeme,i zato im sretan put.

HR
hromcan
08:04 23.06.2016.

Britanci ajde vi ste prvi izađite mnogi če vas sljediti.....jer EU je umjetna tvorevina i propasti če.

DU
Deleted user
09:25 23.06.2016.

Baš me briga za britance i njihov dreksti! Interesne skupine će se pobrinuti da Britanija ostane u EU! Ionako cijelom tom EU tvorevinom ne vlada narod nego korporacije koje ne dopuštaju slobodnu volju nego dopuštaju privid slobodne volje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije