Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZE NA TEREN

Vojnici američkih specijalnih snaga 'uskoro' u Siriji

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
23.11.2015.
u 08:00

Njihova je uloga organizirati lokalne snage koje se bore protiv ISIL-a na sjeveru Sirije

Više desetaka vojnika američkih specijalnih snaga koje je administracija predsjednika Baracka Obame prošlog mjeseca odlučila poslati u Siriju, uskoro će stići na teren, rekao je jedan visoki američki dužnosnik.

– Oni će uskoro tamo stići – rekao je specijalni izaslanik američkog predsjednika za međunarodnu koaliciju protiv skupine Islamska država Brett McGurk ne želeći otkriti pojedinosti.

Njihova je uloga organizirati lokalne snage koje se bore protiv ISIL-a na sjeveru Sirije, podsjetio je diplomat u emisiji "Face the Nation" na kanalu CBS.

Predsjednik Obama je krajem listopada dao zeleno svjetlo raspoređivanju najviše 50 vojnika specijalnih snaga u Siriji, s neborbenom ulogom savjetnika.

To će biti prvo službeno raspoređivanje američkih snaga na sirijskom teritoriju od počeka međunarodne borbe protiv skupine Islamske države.

>> Obama: Bila bi pogreška poslati američke vojnike na teren u Siriju i Irak

>> Specijalci u Siriji ne krše obećanje o neraspoređivanju kopnenih snaga

Komentara 11

CA
campa
08:57 23.11.2015.

Ako se Amerikanci jače angažiraju u Siriji pomažuči pobunjenike koji su u dobroj mjeri priključeni ISIL-u a Rusi i Iranci podrže Asada ne sluti na dobro.Ameri su u žurbi jer su računali na pobjedu pobunjenika nad Asadom i nesmetano koriščenjeje nafte sa svojim partnerima koji financiraju ISIL te polako buđenje Evrope koja je dugo bila uspavana.Da bi prikrili svoju nakanu i upletenost polako u sukob uvode NATO snage tako da krivnja bude na svim članicama koje su u ovom slučaju iskorištene.

LO
lozančić
09:16 23.11.2015.

Evo, ponovo svjedočimo američkoj agresiji i okupaciji jedne suverene države, Tko ih je zvao? Na čiji poziv dolaze? Gdje je rezolucija UN-a, odluka Savjeta sigurnosti? Amerikanci opet gaze povelje i sporazume UN-a. Ponovo narušavaju međunarodne zakone. To nisu moji saveznici. Moji saveznici poštuju zakone. SAD su najveći svjetski agresor i terorista.

BR
Branko102
08:25 23.11.2015.

Na čiji poziv dolaze ? Jedino mogu doći na poziv terorista koji su i sami tamo nelegalno, iz preko 100 država svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije