Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez vlastitih ideja
Povratak na članak

Breivik plagirao Unabombera, ideje za manifest prepisao i "korigirao"

Ted Kaczynski, poznatiji kao Unabomber, od 1978. do 1995. godine poštom je slao bombe svojim žrtvama, a ubio je tri i ranio 23 osobe

Komentari 17

NI
Nikahr80
12:03 26.07.2011.

Taj očaj od ljudskog bića ne zaslužuje nikakvu medijsku pažnju niti je vrijedan bilo kakvog razumijevanja, ubojstvo je ubojstvo kako god da ga nazivali. To nije ekstremist to je luđak koji je sam sebe uvjerio da ima pravo oduzimati tuđe živote, jedino što mu mogu poželjeti je da mu se sve što je učinio vrati istom mjerom.

VL
RE
@rea
12:03 26.07.2011.

Cijela ta pisanija je jedan veliki plagijat. Wiki, citati iz novina, teorije zavjere preuzete s raznoraznih sajtova, etc. Jedna rečenica istinita, zatim 10 laži. Pa opet.

VL
Avatar Bjeda
Bjeda
12:12 26.07.2011.

\"Za svoju bombašku kampanju odlučio se kada je shvatio da razvoj obližnjeg grada sve više ugrožava divljinu oko njega. Kaczynski je, želeći objasniti svoje napade, napisao: \"Ljevičari imaju tendenciju mrziti sve što djeluje snažno, dobro i uspješno. Mrze Ameriku, zapadnu civilizaciju, bijelce, racionalnost…\" -*-*-*-*-* Možda je taj Kaczynski bio podvojena ličnost ili je ovaj tekst krivo sastavljen ili su komunisti bića s drugog planeta ili....

VL
MI
Mirisna
14:29 26.07.2011.

Napad je naložila engleska tajna služba SIS,a izveo operativac na vezi srbijanske tajne službe BIA. O ovome se ne smije niti mislit, a kamoli govorit. Je li tako admin? Englezi i Srbi su dobri momci to svi znaju.

VL
EL
eliksir
15:54 26.07.2011.

Tip je dusevno poremeceni inteligentni manijak. Usprkos toj prizemnoj inteligenciji, nije klasicni antisemit, podrzaje Churchilla, Busha, zalaze se za jaku krscansku teokratsku drzavu, antimuslimansku i jaku neoliberalnu politiku, a na Izrael gleda kao saveznika u borbi protiv „zlog“ islama. Strateskiateski gledano : radikalni proizvod neoliberlanih i radikalnih procionistickih americkih neocona. Valja se prisjetiti da je norveski premijer jos 18. srpnja, kao prvi od zapadnih drzavnika, najavljivao skoro priznanje Palestine….sada sigurno nece nista biti od toga....

VL
OB
-obrisani-
20:25 26.07.2011.

Najnovija vijest ovaj Breivik je sin norveskog diplomate a otac mu zhivi u Francuskoj. Po mom misljenju on je produkt politike ******** koji je stvarao stereotipove naroda a takvu politiku vjerno provode i neki nasi forumasi.

VL
OB
-obrisani-
20:31 26.07.2011.

26.07.2011. u 12:12h Bjeda je napisao/la: .......................... 1-Sto ti mislis pod komunista ili ljevicar ne misli netko drugi. 2-U Americi javnost ima u svojim glavama samo stereoptipe 3-Amerikanac se ne optereciva puno s tim sto je pravedno a sto nije.ije. On zanade da mu je najbolje na svijetu i to je za 99% stanovnistva dovoljno. Jednog dana ako se to promijeni onda ce i prosjecni Amerikanac drugacije misliti.

VL
OB
-obrisani-
21:53 26.07.2011.

Pa ko što sam i ranije napisao sad bi samo potvrdio. Svaka budala može naći smisao u svakoj gluposti do koje se dokapa a koja mu se svidi! problem kod njih nastaje kad razumno pokušavaju obrazložiti smisaonost svih tih gluposti... kaczynski je bio intelektualac koji se pogubio ili je možda čak tražio takav put ... ovaj viking je tupan koji je svoj smisao našao u svojoj površnoj logici i druženju s površnim ljudima!

VL
J0
j00k3r
01:21 27.07.2011.

decko bi mi bio prva lga da nije ubio nevine ljude!! ova njegova ideologija i nije tako losa, antijihad! ja prvi za njim!! ali samo dihadovce!! zivjeli krizari!!

VL
Avatar comparator
comparator
00:50 27.07.2011.

Čudi me da se u tako civiliziranoj državi ipak formiraju tako monstruozne moralne nakaze. Izgleda da se Evropa približava svom vrhuncu kad u njoj građani strijepe od izljeva gnjeva ovakvih bolesnika.Ubuduće će se sigurno uvesti pračenje poznatih i nepoznatih neprijatelja pa će društvo postati jedan veliki Big Bruder.

VL
Avatar comparator
comparator
00:58 27.07.2011.

Tip je sin diplomata pa se nemože reći da nije upučen u politiku. Od oca je sigurno saznao čemu stremi ta politika i koje ustupke političari daju za novac a novac uvelike dolazi iz islamskih zemalja koje proizvode naftu vrlo važnu stratešku sirovinu. Novac je pokretač svega na svijetu pa se netreba čuditi ako se vrijednosti društva menjaju na uštrb civilizacije.

VL
Avatar comparator
comparator
01:03 27.07.2011.

Kako danas Kinezi pokoravaju svijet? Šalju predhodnice koje dotiraju i koji izpočetka rade s gubitkom a onda kad se udomaće postaju temeljem preko kojeg distribuiraju svoju robu i utječu na privredu domaćina. Kasnije potaju ulagaći u slomljenu privredu te na kraju i većinski vlasnici. Ne nije to opasnost to je valjda saqmo privid?

VL
Avatar comparator
comparator
01:06 27.07.2011.

Koliko Evropa može izdržati do sloma? Po našem primjeru onoliko koliko će ju podržavati Amerika ,a to nije baš neka velia šansa. I ona ima svoje probleme.

VL
PI
pistaljka
01:41 27.07.2011.

Na ispitivanju Breivik donosi nekoliko zanimljivosti: Kovao je zavjeru sa \"poslovnim i političkim liderima\" u Londonu godinama ranije. Njegov manifesto nosi datum - \"London, 2011\". Svojim mentorom naziva Engleza po imenu \"Richard\" i njegov put u ekstremizam počinje od mitinga u Londonu 2002 na kojem grupa vrlo uspješnih poslodavaca i političara želi reorganizirati Europske Templare i vojno osvojiti Zapadnu Europu. Sudionici skupa su bili ljudi iz čitave Europe, a njega je s njima povezao po prvi put jedan \"srpski križarski vojskovođa\". Breivik je živio u Londonu kao dijete kada je njegov otac radio u Norveškoj ambasadi. Njegov manifesto, koji je pisan u Londonu, uglavnom se odnosi na Britaniju i Ameriku. Breivik je prošle godine bio na demonstracijama u Londonu, koje je organizirala Engleska Obrambena Liga (EDL). Mediji rutinski nazivaju ligu \"neonacistima\" iako tvrdoglavo brani Izraelske interese i u svojim protestima nosi i Izraelski barjak i odnosi se neprijateljski prema britanskim muslimanima. Pošto su ligu infiltrirale britanske vlasti, vjeruje se da britanske tajne službe MI5 i Posebni Odjel kontroliraju i vode Englesku Obrambenu Ligu (EDL).

VL
PI
pistaljka
01:43 27.07.2011.

Zanimljivo je da je norveška policija po dolasku na otok Utoeya zvala Breivika po imenu, prije samog uhićenja, dok su u isto vrijeme mediji prozivali Al-Qaedu kao počinitelja zločina. Od svega ovoga jest jasno da on nije djelovao sam. Unatočč tomu norveška marionetska vlada želi vjerovati da nitko drugi nije bio upleten. Čovjek se ne može oduprijeti dojmu da je ovaj igrokaz u Norveškoj sličan onom nedavnom u Hrvatskoj oko nestanka Antonije Bilić. Ne pada snijeg da zakopa svijet, nego da svaka zvijek pokaže svoj trag ili svetopisamski - po njihovim djelima ćete ih prepoznati.

VL
Avatar comparator
comparator
02:07 27.07.2011.

Pistaljka Vau! zapanjen sam iznjetim podacima jer sam i ja odmah posumnjao u teoriju koja se svodi na organizirani terorizam odstrane tajnih službi. Uglavnom efekat je postignut i Paletina neće biti priznata a za uzrok se neće kriviti Izrael niti Norveška vlada.

VL
OB
-obrisani-
07:37 27.07.2011.

Jucer sam nasao na BBC koji je kontroliran od drzhave da je Breivik sin norveskog diplomate. Nisu htijeli reci da mu je otac bio ambasador u Britaniji. Sad od pistaljke saznajem dodatne informacije. Toliko o autocenzuri BBC kad triba sluziti interesima perfidnog Albiona.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.