Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova mandatarka
Povratak na članak

Bratušek: Ne ucjenjujemo vas, ali moramo sada riješiti Ljubljansku

- Kao što sam rekla i u parlamentu, ratifikacija hrvatskog članstva nije samo hrvatski, već i slovenski strateški interes. Uvjerena sam da neće biti nikakvih problema oko ratifikacije kad se riješi pitanje Ljubljanske banke.

Komentari 7

MA
Markoc
06:04 28.02.2013.

Ne, nebih nikako govorila o ucjeni. Jednostavno problem Ljubljanske banke moramo riješit i sada je došlo vrijeme.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
07:16 28.02.2013.

Koliko je iskrena da joj je stalo do dobrosusjedskih odnosa sa Hrvatskom, ako joj je dug jedne banke najvažnije pitanje. Naša bi vlada gospođi trebala dati do znanja da bi odbijanje ratifikacije smatrala neprijateljskim činom.

VL
FU
fullmark
06:45 28.02.2013.

ne, ne ucjenjujemo vas ali ako nije po našem, nema ništa od ratifikacija. Dođe ti da se zbljuješ..... Kao prijateljska država -))))))) Koji licemjeri fujjjjjj

VL
DK
dkatica2
06:45 28.02.2013.

samo treba riješiti Ljubljansku banku , a to je 500 milijuna eura, nemate vi para

VL
DU
Deleted user
07:25 28.02.2013.

Bratušek je u pravu! To nije ucjena nego izsiljevanje, a i odnosi između Slovenije i Hrvatske su ono stvarno dobrosusjedski... Inače, na sva zvona naši mediji svesrdno plasiraju falš bilancu Ljubljanske u Hrvatskoj koju iznosi Volk, veleposlanik SLO i prema kojoj ispadne da su nenaplaćeni kreditni plasmani Ljubljanske i do 5x veći od štednih uloga. A nitko da nazove ak. Degana, koji je kao ekspert za sukcesiju SFRJ u Vladi pok. Račana pregledavao zadnju bilancu LJubljanske zajedno s ekonomistima i ustanovilo se da kreditnih plasmana ima tik ispod 20 % i u njima su sadržani i krediti koje filijala davala slov. poduzećima i obrtnicima za širenje poslovanja na jug ili izgradnju odmarališta jer su očigledno neki imali bolje veze u ZG filijali nego matičnoj banci u Ljubljani. Ne, radije se pronose falše vijesti iz slov. veleposlanstva. A do te bilance su došli tako da su ulozi štediša ostavljeni bez kamate, a onda na strani kreditnih rata primijenjena dvojna kamata (ugovorna puta zatezna) - i jedno i drugo protiv zakona i Slovenije i Hrvatske. I onda tako tik taka kamatni račun 20 godina!

VL
GO
google385
07:39 28.02.2013.

oteto prokleto vratite narodu novce

VL
SO
Somelier
08:22 28.02.2013.

Zašto krivimo Slovence. Jadranka Kosor je sa Pahorom dogovorila uvjete za završetak pregovora Hrvatske i EU kao i sam ulazak Hrvatske u EU. Piranski zaljev ide na arbitražu a pitanje Ljubljanske banke se ne dira do ulaska Hrvatske u EU. Pitam se zašto je pred nekih tri mjeseca Pusička potegla pitanje Ljubljanske banke. Iz kojih razloga. Zato što ova vlada ne želi u EU.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.