Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaštelanska slagalica zločina

VIDEO Brata su mu likvidirali u obračunu, a on je sada izrešetao mladića

21.01.2017., Trogir, Vrsine - Mjesto gdje je u bunaru pronadjen ranjeni mladic.  Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/8
26.01.2017.
u 21:26

Zbog teškog ranjavanja M. M. (20) uhićen je Vito M. (22) čiji je brat ubijen hicem u glavu u obračunu kaštelanskih bandi. S njim je bio i Ivan K.

Policija je uhitila dvojicu 22-godišnjaka iz Kaštela koje sumnjiči da su odgovorni za teško ranjavanje M. M. (20) koji je pronađen u subotu u tri metra dubokom suhom bunaru u Vrsinama.

Prvo su u srijedu poslije podne uhitili Vitu M. nad kojim je završeno kriminalističko istraživanje te je kazneno prijavljen za pokušaj ubojstva i predan pritvorskom nadzorniku. Danas su došli i do njegova prijatelja Ivana K. kojeg sumnjiče da je u Vrsinama pucao u M. M. nakon čega ga je, s Vitom M., ostavio u suhom bunaru. Prije toga, prema riječima ozlijeđenog, prišli su mu na kaštelanskoj rivi, prisilili ga da uđe u prtljažnik automobila kojim su došli do 20-ak kilometara udaljenih Vrsina.

S nožem do 1300 kuna

Očekuje se da će obojica završiti u istražnom zatvoru.

Mladići osumnjičeni za pokušaj ubojstva i ozlijeđeni mladić dobro se poznaju. Upravo njih dvojicu M. M. okrivljavao je da su ga prisilili na razbojstvo koje je počinio kao mlađi punoljetnik u studenom 2015. godine u kaštelanskoj trgovini Ribola za koje mu treba početi suđenje na Županijskom sudu u Splitu. Ispričao je da su ga tada maltretirali, tukli, prekrili ribarskom mrežom i zatvorili ga u hladnjak nakon čega je naoružan nožem opljačkao trgovinu uzevši 1300 kuna, za koje tvrdi da ih je predao Ivanu K. koji ga je optuživao da mu je ukrao motor. Već tri puta nije došao na pripremno ročište i prijetio mu je istražni zatvor. Nakon ranjavanja u petak uvečer, pri čemu je prostrijeljen deset puta u ruke i noge i jednom u gornji predio prsnog koša, policiji je rekao da su otimači bili maskirani te da ne zna tko ga je ozlijedio i ostavio na pustom predjelu, u bunaru gdje ga je slučajno pronašao mještanin dok je šetao psa.

Veliki rat lokalnih bandi

Ravno je čudu što unatoč mnogobrojnim teškim ozljedama iz vatrenog oružja nijedna nije bila za život opasna te se nakon liječničke intervencije u splitskom KBC-u izvrsno oporavlja.

Inače, Viti M. stariji je brat ubijen u uličnom obračunu u Kaštelima 2014. godine kada je imao samo 20 godina. Događaj je to koji je odjeknuo poput bombe jer je razotkrio ulične kriminalne skupine mladih Kaštelana koji, osim što mnogi od njih imaju problema s drogom i raznim imovinskim deliktima, još i međusobno ratuju šipkama, bejzbolskim palicama pa čak i pištoljima. Za to se ubojstvo drugi put sudi Jozi Čabraji, kojemu je Vrhovni sud ukinuo presudu od 13 godina zatvora jer nije u potpunosti razjašnjeno je li pucao točno u 20-godišnjaka s namjerom da ga ubije ili je pucao u skupinu ne vidjevši točno koga cilja. Ali, u svakom slučaju, nesretnog je mladića pogodio jednim smrtonosnim hicem u glavu.

Vito M. inače je podrijetlom iz Vrsina i dobro poznaje taj kraj. 

>> Mladića (20) napali i bacili u bunar kod Trogira: 'Vikao je da ga spasim i da su ga manijaci propucali'

Komentara 27

Avatar babas
babas
22:03 26.01.2017.

Vrhovni sud RH??? Da ga nema trebalo bi ga izmisliti. Ukinuli presudu ubojici jer se nije moglo točno utvrditi kako je pogodio žrtvu u glavu. Da li je namjerno pucao žrtvi u glavu,ili je namjerno pucao u skupinu mladića i slučajno pogodio žrtvu baš u glavu,hehehe! Ispasti će ubojstvo iz nehata.

AU
Auslenderica
22:34 26.01.2017.

Gdje su roditelji ovih dečki? Da li se pitaju kako su odgojili svoje sinove?

PE
Petit88
21:53 26.01.2017.

Idioti pogledali neki gangsterski film i infišali se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije