Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misterij

Brat: Sinišu su ubili pa bacili u vodocrpilište

'20.08.2013., Zagreb - U selu Glavnica Gornja pronadjeno je mrtvo tijelo Sinise Malcica. Tijelo se nalazilo u vodocrpilistu iz kojeg se vodom opskrbljuje Glavnica Gornja. Djelatnici zagrebackih voda s
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
20.08.2013.
u 21:00

Ne znamo kada će cisterna proći pa je iščekujemo na cesti kao bedaci, kažu bijesni mještani

– Za mene nema sumnje, ovdje je riječ o ubojstvu. Lokot vodocrpilišta netko je prerezao škarama ili pilom, a to oruđe još nije pronađeno. Da se on sam ubio, pored crpilišta bi netko pronašao taj alat, ali ga nije bilo – tvrdi Mario Malčić, brat Siniše Malčića čije je tijelo u nedjelju pronašao Josip Kašnar dok je u raspadajućem stanju plutalo u vodocrpilištu u Glavnici Gornjoj.

– Poklopac vodocrpilišta težak je više od pedeset kilograma, a s donje strane gotovo je potpuno ravan, tako da ga je izuzetno teško pomaknuti. Znamo da je šaht bio zatvoren, a na leđima mog brata pronađen je ruksak pun kamenja, dok je s prednje strane imao prebačenu pušku. Nemoguće je da je on sa svom tom opremom, dok je stajao na malenim željeznim ljestvama koje vode u dubinu vodocrpilišta, sam uspio postaviti taj poklopac natrag na mjesto, pogotovo ako je bio u rastrojenom stanju u kakvom su oni koji si idu oduzeti život. Uza to sve bio je veseljak. U kući policija nije pronašla nikakvu oporuku ili oproštajno pismo – kaže Mario Malčić. Napomenuo je i da je njegov brat već duže radio u tvrtki Project-Trade, gdje je imao dobru plaću, pa je time opovrgnuo mještane koji pričaju različite priče o tome kako je Siniša Malčić dolazio do novca. Od optužbi da se bavio sumnjivim biznisom s drogom do toga da je bio dužan velik novac kamatarima kojima se, navodno, zamjerio. Da su ljudi u selu doista ogorčeni, osjeća se već u razgovoru s njima, dok ih većina s praznim kantama i kanistrima u dvorištu iščekuje prolazak cisterne koja im svakog dana dijeli vodu.

– Kao da mi nije dosta što je danima sve smrdjelo, cijela je obitelj od te vode dobila proljev, kao i pola sela, zbog glavobolje nismo spavali, a sada nas nitko nije ni obavijestio kada će cisterna prolaziti pa je iščekujemo kao bedaci. Evo, tek smo sada od vas čuli da bi trebali pustiti svu vodu iz cijevi da isteče kako ne bi došlo do ponovnih zagađenja, ali osim što ni o tome nismo dobili obavijest, ovdje ima i dosta vikendaša kojih nema doma pa to neće ni učiniti, tako da će se u cijevima onečišćena voda zadržati još tko zna koliko dugo – frustrirani su.

>>Otac nađenog u vodocrpilištu: Po zlu je krenulo nakon svadbe

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije