Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vještačenje

Brat malene Jagode ipak nije zlostavljan!

jagoda
09.07.2010.
u 22:30

Nalaz vještaka dostavljen je roditeljima, Centru za socijalnu skrb i sudu te će sud uskoro odlučiti ostaje li dječak u obitelji

Mlađeg brata Jagode (9), koja je u pismu psihologinji opisala zlostavljanje oca, i to nakon što je u nedostatku dokaza pravomoćno oslobođen zbog silovanja, roditelji nisu zlostavljali niti zapuštali. Pokazalo je to psihijatrijsko vještačenje dječaka (4,5) koje je, na sreću, otklonilo svaku sumnju da je možda bio žrtva zlostavljanja.

Nalaz vještaka dostavljen je roditeljima, Centru za socijalnu skrb i sudu te će sud uskoro odlučiti ostaje li dječak u obitelji. Potvrdila nam je to glasnogovornica zagrebačke Palače pravde Maja Bilandžić. Pokazalo se da nije opravdana bojazan djevojčice da otac zlostavlja i malog brata, a zbog čega je i zatraženo vještačenje.

Roditelji i dječačić su bili pod nadzorom Centra, koji nije našao indicije da je maleni zlostavljan. Jagoda je odlukom suda smještena kod udomitelja, a roditelji je mogu viđati pod nadzorom udomiteljice. U kaznenom postupku njen je otac oslobođen zbog spolnog odnosa s djetetom jer sud nije imao valjanih dokaza da je silovanja bilo.

No, to što otac u nedostatku dokaza nije osuđen ne znači da Jagoda nije bila zlostavljana pa je odlukom obiteljskih sudaca sa šest godina izdvojena iz obitelji u fazi istrage protiv oca. Tada su u jednoj bolnici zbog njezina naglašenog erotiziranog ponašanja posumnjali u seksualno nasilje. Majka se pred sutkinjom branila "da su je obuzimale sumnje" o mogućem zlostavljanju, no ništa nije učinila da zaštiti malenu pa je dijete i njoj oduzeto, ali nije lišena skrbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije