Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPALI IM U DOM

Tinejdžerica i mlađi brat upucali njenog muža i talibane koji su im ubili roditelje

Foto: Screenshot Telugu Live
1/2
23.07.2020.
u 11:42

Prema izvješću policije, upucali su ih puškama AK-47

Petnaestogodišnja Qhamar Gul i njen brat Habibullah iz afganistanske provincije Ghor ubili su dvojicu talibana koji su napali njihov dom i ubili njihove roditelje. Prema izvješću policije, upucali su ih puškama AK-47.

Pobunjenici su im upali u dom oko 13 sati po lokalnom vremenu 16. srpnja u okrugu Tyora. Qhamar i Habibullah Gul sada su "na sigurnom mjestu", rekao je Arif Aber, glasnogovornik provincije, za CNN, ne navodeći lokaciju.

Cilj talibana jest nametnuti svoje tumačenje islamskog zakona Afganistanu i ukloniti strani utjecaj iz zemlje. Sjedinjene Države i talibani su  29. veljače potpisali sporazum kojim bi se američke trupe trebale uskoro povući iz Afganistana. No, talibani su nakon potpisivanja tog sporazuma povećali broj svojih napada na američke saveznike u Afganistanu. Unatoč kontinuiranim napadima, Pentagon je 14. srpnja objavio da se SAD povukao iz pet baza u Afganistanu i smanjio broj svojih snaga u zemlji.

Nakon što se doznalo za slučaj, djevojka je na afganistanskim društvenim medijima slavljena kao heroj. Neki su je korisnici uspoređivali s kurdskim ženama iz Sirije koje su se borile protiv Islamske države, a afganistanski potpredsjednik pohvalio ju je za obranu od "neprijatelja nacije". No, The New York Times piše kako se iza te priče o junaštvu krije jedna tužna priča o teškom položaju i životu afganistanskih žena. Naime, jedan od napadača kojeg je ubila bio je njen vlastiti suprug koji se borio na strani talibana, a koji ju je pokušao prisilno vratiti nakon što je ona otišla roditeljima i nije se željela vratiti, navode rodbina i lokalni dužnosnici.

Ključne riječi

Komentara 1

PL
plavi123
13:47 23.07.2020.

Tak treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije