Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAROŠ, SPLIT

Živi zid spriječio deložaciju obitelji Dumanić

deložacija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
27.06.2014.
u 17:30

Ispred ulaza u Kamenitu 60 posložilo se nekoliko desetaka građana i tako spriječilo deložaciju

Članovi udruge Živi zid jutros su spriječili deložaciju obitelji Dumanić iz splitske četvrti Varoš. Za deložaciju je odgovoran Željko Dumanić, brat Igora Dumanića, koji na ovoj adresi sa suprugom Marom živi cijeli život. Željko se na temelju ugovora o darovanju iz 2009. i ugovora o doživotnom uzdržavanju iz 1997. godine upisao kao vlasnik kuće, no ugovori su presudom Općinskog suda u Splitu lani proglašeni ništavnima.

Ispred ulaza u Kamenitu 60 posložilo se nekoliko desetaka građana i tako spriječilo deložaciju. Policija je po završetku popisala sve osobe.

Osoba iz tročlane obitelji koja je trebala biti deložirana rekla je novinarima da je šokirana jer se sve to događa, a odvjetnik obitelji Tadija Mamić izrazio je zadovoljstvo što je deložacija odgođena na neodređeno vrijeme, prenosi Slobodna Dalmacija.

>> Deložirali Šariće, susjedi odahnuli nakon pet godina strepnje

Komentara 4

MA
matora
16:41 27.06.2014.

Nešto tu ne štima! Kako se nekog može deložirati, a Ugovori proglašeni ništavnim!?

KA
kafka
11:11 27.06.2014.

?? Koji ršum.! Upisao se na kuću na osnovu ugovora koji je proglašen ništavnim i sada na osnovu takvog upisa tjera brata. ??? . . . Ako se po pitanju nekog upisa u nekretnine vodi spor onda podatak o sporuoru treba biti i u gruntovnici i katastru tj dio 'gruntovnog izvatka' kojim se dokazuje vlasništvo. Upitni vlasnik s takvim izvatkom ne bi mogao raditi deložaciju do konačne sudske pravomoćne odluke. . . . .

ZA
zahira45
13:29 16.07.2014.

Lijepa naša pravna državica! Ma...ni komentara nije vrijedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije