Naslovnica Vijesti Hrvatska

Živi zid spriječio deložaciju obitelji Dumanić

Ispred ulaza u Kamenitu 60 posložilo se nekoliko desetaka građana i tako spriječilo deložaciju
27. lipnja 2014. u 17:30 4 komentara 3479 prikaza
deložacija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Članovi udruge Živi zid jutros su spriječili deložaciju obitelji Dumanić iz splitske četvrti Varoš. Za deložaciju je odgovoran Željko Dumanić, brat Igora Dumanića, koji na ovoj adresi sa suprugom Marom živi cijeli život. Željko se na temelju ugovora o darovanju iz 2009. i ugovora o doživotnom uzdržavanju iz 1997. godine upisao kao vlasnik kuće, no ugovori su presudom Općinskog suda u Splitu lani proglašeni ništavnima.

Ispred ulaza u Kamenitu 60 posložilo se nekoliko desetaka građana i tako spriječilo deložaciju. Policija je po završetku popisala sve osobe.

Osoba iz tročlane obitelji koja je trebala biti deložirana rekla je novinarima da je šokirana jer se sve to događa, a odvjetnik obitelji Tadija Mamić izrazio je zadovoljstvo što je deložacija odgođena na neodređeno vrijeme, prenosi Slobodna Dalmacija.

>> Deložirali Šariće, susjedi odahnuli nakon pet godina strepnje

Grijanje
UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti

A1 izdvaja za Vas

  • matora:

    Nešto tu ne štima! Kako se nekog može deložirati, a Ugovori proglašeni ništavnim!?

  • kafka:

    ?? Koji ršum.! Upisao se na kuću na osnovu ugovora koji je proglašen ništavnim i sada na osnovu takvog upisa tjera brata. ??? . . . Ako se po pitanju nekog upisa u nekretnine vodi spor onda podatak o sporu ... prikaži još!oru treba biti i u gruntovnici i katastru tj dio 'gruntovnog izvatka' kojim se dokazuje vlasništvo. Upitni vlasnik s takvim izvatkom ne bi mogao raditi deložaciju do konačne sudske pravomoćne odluke. . . . .

  • zahira45:

    Lijepa naša pravna državica! Ma...ni komentara nije vrijedno.