Naslovnica Vijesti Svijet

Brašno od cvrčka, umjetna rajčica, sir od lješnjaka

Mlijeko dobiveno od badema ili kokosa također nije novitet, a očito je zanimljiva ideja za proizvodnju sira. Umjesto maslinova ulja koristilo se ono dobiveno od algi.
10. listopada 2019. u 08:37 2 komentara 154 prikaza
Pizza
Foto: Thinkstock

Britanski novinari imali su priliku probati pizzu budućnosti za koju se tijesto pravilo od cvrčaka, umak je od rajčica uzgojenih u umjetnom tlu, a sir od orašastih plodova. Pizza je djelo stručnjaka koji su dobili zadatak da osmisle kako bi izgledala pizza margherita kakvu ćemo jesti 2039. godine kao dio znanstvenog sajma Big Bang Fair.

'Stara jela z Dugog Sela' Koje su tajne savršeno pečene guske, 'moćnog' gulaša i slasne zlevanke?

Pizza budućnosti izgleda kao obična pizza, ali sve ostalo nije nimalo uobičajeno. Novinari Daily Maila svjedoče kako okus uopće nije tako loš, tijesto je pomalo zemljanog okusa, no rajčice su ukusno slatkaste. Ipak, nije sve baš tako revolucionarno. Hidroponski uzgoj kojim su dobivene rajčice poznat je i u nas, brašna od cvrčaka možda još nema, no ono se doista koristi za peciva u Finskoj, pa čak i u Češkoj.

Mlijeko dobiveno od badema ili kokosa također nije novitet, a očito je zanimljiva ideja za proizvodnju sira. Umjesto maslinova ulja koristilo se ono dobiveno od algi. Sve krajnje ekološki, i po svemu sudeći ne tako loše.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Vlaskoulicanec:

    Pizza budućnosti??? Za koga??? Za mene sigurno ne!!!

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    pa rekli ste da je pizza opasna, da to treba izbjegavati, a sad ju reklamirate!! pizza bez šunke/pršuta, sira, pravog umaka, i pravog tijesta od brašna i nije pizza! možda izgleda slično, ali nije. još malo pa stiže zamjena za ... prikaži još! vino, sokovi već jesu umjetni, sve umjetne arome u šećernom sirupu. čisto malo fali, pa ćemo i priležnice imati na baterije.