Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka uprave

Branko Mijić izabran za glavnog urednika Novog lista

16.04.2010.
u 16:01

Donedavno je na mjestu glavnog urednika Novog lista bio Ivica Đikić, koji je prije dva tjedna podnio ostavku.

RIJEKA - Odlukom uprave Novog lista za novoga glavnog urednika toga dnevnog lista izabran je Branko Mijić. Podsjetimo, donedavno je na mjestu glavnog urednika Novog lista bio Ivica Đikić, koji je prije dva tjedna podnio ostavku.

Uprava je donijela odluku nakon što je uredništvo jednoglasno podržalo Mijićevo imenovanje. U Novom listu počeo je honorarno surađivati 1980. godine, od 1985. u stalnom je radnom odnosu, najprije kao lektor, potom kao novinar, bio je ratni reporter i zamjenik glavnog urednika Novog tjednika, do 1998. godine bio je urednik kulture.

Pokrenuo je tjedni kulturni prilog Novog lista Mediteran, a od 1998. do 2000. godine bio je na dužnosti glavnog urednika Novog lista.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:58 16.04.2010.

..a, to je oni kunjado , od Linicá..koji nepisé protiv njega ??

MO
Morkin
22:41 16.04.2010.

\"Drugovi i drugarice. Situacija u zemlji je složena. Belosvetska reakcija rovari protiv našeg samoupravnog poretka. Trebamo odlučno zbiti naše redove\". Eto zašto je Đikan odletio, pa naaaaravno. Ovih tjedana se omča pravne države polaaako ali sigurno steže oko Linićeve volovskee vratine. I to ga guši. Znoj ga polako oblijeva. Živci rade. A to nije dobro. Jer onda se lako može načiniti i kakav krivi potez. Stoga je i postavljen \"provereni kadar\". Bit ovog događaja treba tražiti u nezaboravnoj izjavi Druga Staljina da : \"Zadatak, smisao i poziv socijalizma nije puka stvarnost, već PROIZVODNJA STVARNOSTI!\" Sukladno tome, za svaku proizvodnju je potreban i odgovarajući stroj. A jedan od najboljih STROJEVA ZA PROIZVODNJU STVARNOSTI u RI i okolici je nesumnjivo - i u desetljetnoj praksi dokazano - Novi list. Linić je, s obzirom da je situacija već kritična, morao povisiti uloge - posegnuti rukom i izvaditi svoj džoker, svoj najvažniji organ (otud i izraz rukovodeći organ). I potom taj džoker baciti na stol tj. gurnuti svoj (rukovodeći) organ u fotelju glavnog urednika Novog lista. A dobro je znano tko je taj Linićev džoker. Dame i Gospodo: Branko Mijić, novi glavni urednik Novog lista, rukovodeći organ.

OB
-obrisani-
23:28 16.04.2010.

Ovaj čovjek je sramota novinarske profesije...Polako su se vremena primakla ,kada se svo smeće kupi u kantu za otpad,pa na deponiju.Prošla su vremena kad se je čitatelj formirao.Tko ne želi ,ili neće biti objektivan i nepristran ,taj nema budućnosti.Polako ali sigurno , pojavom i novih tehnologija , pisani mediji ,pogotovu pristrani kao Novi list (SDP-ov bilten) ,dovode u opasnost svoju opstojnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije