Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Grčić u Zagorju:

'Sretan sam što se i u malim sredinama otvaraju novi pogoni i grade nove škole'

branko grčić
Foto: Mladen Mandić/Zagorje International
1/6
25.09.2015.
u 18:55

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, danas poslijepodne bio je u Zagorju i posjetio je Pregradu gdje je obišao zagorsku tvrtku Kostel promet te bio na otvorenju Područne osnovne škole u Stipernici

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, danas poslijepodne bio je u Zagorju i posjetio je Pregradu gdje je obišao zagorsku tvrtku Kostel promet te bio na otvorenju Područne osnovne škole u Stipernici. Nakon obilaska tvrtke Kostel promet koja zapošljava 480 radnika i proizvodi sitne dijelove od kože i tekstila za najveće svjetske automobilske tvrtke, potpredsjednik Grčić je rekao kako otvaranje ovakvih pogona u malim sredinama puno znači za razvoj cjelokupnog kraja. Budući su plaće male - prosječna neto plaća iznosi tek nešto više od 3000 kuna, Grčić je rekao kako se nada kako će se novim ulaganjima i proširenjem kapaciteta, povećati i plaće. Vlasnik poduzeća Tomislav Štruk rekao je kako bi se u idućih godinu dana broj radnih mjesta trebao povećati za oko stotinjak – ili gradnjom novih prostora ili uzimanjem u najam nekih već postojećih.

Otvarajući s ravnateljicom pregradske škole Zdravkom Žiger - Žgela Područnu školu u Stipernici, potpredsjednik Vlade Grčić posebno je istaknuo da otvaranje novih škola u malim sredinama, znači povratak života u male i nerazvijene sredine. Inače, sam proces izgradnje Područne škole Stipernica odvijao se u tri etape, a ukupan iznos investicije u izgradnju je 3,3 milijuna kuna. Uz Grad Pregradu koji je pripremio zemljište i projektnu dokumentaciju, gradnju škole je od 2010. godine kad je započela gradnja, do ove godine, s 2,1 milijuna kuna financirala Krapinsko – zagorska županija, a završnih 420 tisuća kuna dala je Država, odnosno Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Inače u Područnoj školi Stipernica trenutno je samo jedno razredno odjeljenje kojeg polazi 12 učenika od prvog do četvrtog razreda. Dosad je nastava bila održavana u prostorijama Društvenog doma. Do konca godine, uz školu bi se trebalo sagraditi i novo školsko igralište.

>> Branko Grčić: Javni dug je u mandatu ove Vlade usporen

Komentara 11

SL
sly7
19:42 25.09.2015.

branko se je preforsirao radeći ovaj posao, čovjek je kroz cijeli mandat štrebao rečenice i rečenica za govore al nikad nije znao o čemu priča

Avatar juricamesko
juricamesko
19:18 25.09.2015.

da ponovo kreneš u jednu od tih osnovni škola. možda nešto i naučiš optimistu.

Avatar johny21
johny21
19:39 25.09.2015.

Onda bih zamolio dotičnog gospodina da dođe u Virovitičko-podravsku županiju pa da vidi kako se radi po ''malim sredinama'' !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije