Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rošada na Markovu trgu

Branko Bačić iz Ministarstva mora u saborske klupe

kosor
Jurica Galoić/PIXSELL
26.01.2010.
u 13:43

Dva su scenarija za nastavak Bačićeve karijere u Saboru. Prema prvom, Bačić će zamijeniti Jerka Rošina, bliskog prijatelja Ive Sanadera, na mjestu predsjednika Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo. Prema drugom scenariju, glavni tajnik HDZ-a bit će potpredsjednik stranačkoga kluba zastupnika.

Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a, odlazi s dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te će aktivirati svoj saborski mandat. Riječ je o čovjeku od osobita povjerenja predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor te se očekuje kako u Saboru neće biti “samo” zastupnik.

Dva su scenarija za nastavak Bačićeve karijere u Saboru. Prema prvom, Bačić će zamijeniti Jerka Rošina, bliskog prijatelja Ive Sanadera, na mjestu predsjednika Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Prema drugom scenariju, glavni tajnik HDZ-a bit će potpredsjednik stranačkoga kluba zastupnika. Ondje bi zamijenio također Sanaderova prijatelja Marija Zubovića. Moguće je da Bačić dobije obje funkcije. Zasigurno, iz Sabora odlazi Borislav Matković koji je Bačića zamijenio u Saboru.

Predsjedništvo HDZ-a, kazala je stranačka predsjednica Jadranka Kosor, ovoga će se tjedna još jednom sastati pa nije isključeno da se u Klubu HDZ-a izmiješaju još neke pozicije.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
14:10 26.01.2010.

A mogu li i ja doći na taj \"ringišpil\"?

SA
Santiago
14:25 26.01.2010.

Bačić je pokazao da je sposoban i to pokazuje njegov dosadašnji rad.Vjerujem da će opravdati povjerenje premijerke na novoj funkciji.

PO
power123
16:36 26.01.2010.

Pocele su cistke i u vladajucoj stranci i u Vladi, vrlo pohvalno. Idemo naprijed, ka boljem putu, putu EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije