Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVINARKA IZ SRBIJE

Brankica Stanković: Mrzim nepravdu, u tome nema kompromisa

Brankica Stanković
Foto: screenshot HRT
02.03.2014.
u 15:11

Stanković je poznata kao autorica i urednica emisije Insajder televizije B92

"Najprije se zabrinete, pa se smijete, a zatim jednostavno počnete živjeti s prijetnjama smrću", izjavila je u emisiji Nedjeljom u dva istraživačka novinarka Brankica Stanković iz Srbije, prenosi HRT.

Stanković je poznata kao autorica i urednica emisije Insajder televizije B92, a zbog bavljenja kontroverznim temama bio joj je ugrožen život. Nakon što je objavila imena, fotografije i dosjee vođa navijačkih skupina počela je primati zastrašujuće poruke putem društvenih mreža, ali i stadiona, zbog čega je dobila neprestanu policijsku pratnju.

Luka Bojović, vođa Zemunskog klana, 2011. je navodno naručio i kupio snajper iz kojeg ona trebala biti ubijena. Njezina "glava ucijenjena" je na 700.000 eura.

Brankica Stanković rekla je kako mrzi nepravdu, ozbiljno istražuje neke teme i smatra da novinari kroz svoj posao mogu mijenjati stvari. U tome nema kompromisa, kazala je. Dodala je kako nema tog novca kojim se može platiti ono što proživljava, ali da se novinarski posao ne radi zbog novca.

>> Uhićena trojica "grobara" zbog prijetnji smrću novinarki

Komentara 22

ĆA
ćaćaća
15:36 02.03.2014.

došla rodica u posjetu prijateljskoj i nesvrstanoj hrvatskoj na pjongjang tv ..

Avatar zampzmija
zampzmija
15:50 02.03.2014.

Aca se razgalio, skoro pa rastopio,žena je sasvim o.k.uzor istraživačkom novinarstvu.

Avatar meritokracija
meritokracija
16:31 02.03.2014.

Stankovićevo konstantno ponavljanje pitanja: A kako ste vi došli do informacija, A kako ste npr. krenuli istraživati nogometnu mafiju, A kako ste znali od kuda krenuti, A kako ovo, Kako to ..imalo je vrhunac kad mu je Stankovićka odbrusila pa sramota je da jedan novinar pita kako se dolazi do informacija. Kakva amaterska pljuska njemu i svim plaćenicima novinarstva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije