Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav

‘Branka me naučila da se i s malim stvarima može raskošno živjeti’

Bagola
Večernji list
14.02.2013.
u 15:47

Nezaboravna su naša jutra na terasi uz kavu i ruže, prisjeća se pjesnik sa sjetom

Božidar Brezinščak Bagola književnik i pjesnik iz Vrbišnice u općini Hum na Sutli za dan u kojem se slavi ljubav rado je podijelio s nama svoju životnu i ljubavnu priču.

Osjećaje pretočio u stihove

Nakon smrti njegove supruge Branke sve osjećaje koje je gajio prema njoj pretočio je stihove i objavio  u knjizi pjesma ‘Moja duša s tvojom’. - Moja je životna pratilja teško oboljela, no usprkos tome hrabro se držala. Kada je od doktora doznala da se radi o opakoj bolesti sve nas je ohrabrivala, više nego mi nju. Bila je katolkinja čvrste vjere, koju je duboko živjela do zadnjeg dana. Samo da ne umrem prije nego što mi djeca stanu na svoje noge - znala je govoriti, a to je i doživjela. Kćeri Estera i Viktorija te sin Igor za njezina života postali su svoji ljudi - priča Božidar te ističe kako su imali lijep zajednički život.

- Ona se puno žrtvovala za mene, bavio sam se politikom, pisao sam, ali ona je uvijek bila uz mene, i to sam znao cijeniti. Nezaboravna su naša jutra na terasi naše kuće uz kavu, s pogledom na ružičnjak, kojeg je ona s velikom pažnjom njegovala, svakoj se ruži posebno obraćala i tepala joj. To su bili najdragocjeniji trenuci koji potvrđuju da se s malim stvarima može najraskošnije živjeti - prenio nam je svoje intimne doživljaje Božidar. Za vrijeme njezine bolesti u dnevnik je zapisivao događaje i osjećaje koji su obilježili to teško vrijeme a potom ih nakon njezinog odlaska prenio u stihove. Pjesme u pod nazivom ‘Nema predaje’ posvećene su pjesnikovoj životnoj ljubavi. 

Zaslužuje pažnju čitatelja

Knjigu je ilustrirao slikar Stjepan Đukić Pišta, a objavljena je u nakladi Hrvatskozagorsko književnog društva iz Klanjca i Nakladničke kuća Tonimir iz Varaždinskih Toplica uz potporu Krapinsko-zagorske županije i sponzora.Urednik Ivan Herceg u predgovoru je napisao da se radi o knjizi koja svojom ozbiljnošću u izvedbi te dirljivošću i nježnošću svakako zaslužuje čitateljsku pažnju. Recenziju je napisala pjesnikinja Marija Lamot iz Krapine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije