Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSURD U PETRINJI Očekujući domovnicu branitelju stiglo čudno pismo Ministarstva branitelja

Braniteljska iskaznica vojniku 'RSK’

hrv_iskaz.jpg
import
29.03.2007.
u 09:14

Obitelj hrvatskog branitelja Xhavita Demiqija (37), pripadnika 57. bataljuna Hrvatske vojske “Marijan Celjak,” od jeseni 1991. do 1994. godine živi u Petrinji, u Ulici Đure Tiljka.
Njemu su prije dva dana javnu potporu za dobivanje domovnice i rješavanje prebivališta u Hrvatskoj dale sve udruge iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije.

Sa suprugom Andrejom i maloljetnom djecom Margaretom i Adrijanom legalno stanuje u otkupljenoj kući izbjeglog Srbina Ranka Lončarevića, za kojeg se priča da je tijekom okupacije bio pripadnik neprijateljske vojske tzv. “Republike Srpske Krajine”.

- Ostao sam šokiran kada je poštom na našu adresu, umjesto očekivanog rješenja za dobivanje domovnice, iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti stiglo pismo s braniteljskom iskaznicom bivšeg vlasnika Ranka Lončarevića. – Nisam vjerovao očima, ništa mi još uvijek nije jasno – čudi se Xhavit Demiqi.

U predugom čekanju da se riješi ostvarivanje svih njegovih prava kao hrvatskog branitelja, povrijedilo ga je i ogorčilo saznanje da je priznanja i dokumente hrvatske države i vojske dobio čovjek koji je nikako ne zaslužuje. Ipak vjeruje da će se petrinjski višestruki apsurd ipak nekako razriješiti u njegovu korist, i po pitanju domovnice, braniteljske iskaznice i prebivališta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije