Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježavanje 17. godišnjice akcije Maslenica

Branitelji: "Želimo da Maslenica steče status Bljeska i Oluje"

oluja
Arhiva VL/Željko Grgurinović
21.01.2010.
u 12:04

Akcija Maslenica bila je prekretnica u Domovinskom ratu, a njome je ponovno kopnenim putem preko Novskoga ždrila spojena Dalmacija s ostatkom Hrvatske.

ZADAR - Obilježavanje 17. godišnjice vojno-redarstvene akcije Maslenica, kojom je Dalmacija kopnenim putem preko Novskoga ždrila ponovno spojena s ostatkom Hrvatske, trajat će od petka do nedjelje na zadarskom području. Zadarski župan Stipe Zrilić danas je podsjetio da je akcija Maslenica bila prekretnica u Domovinskom ratu te da se oslobađanjem dijela okupiranih područja omogućio povratak prognanika.

- Bilo je to veliko iskustvo za hrvatske vojno-redarstvene snage koje su vratile samopouzdanje te pokazale da su se sposobne boriti i osloboditi teritorij - istaknuo je župan Zrilić te dodao da obilježavanjem žele odati dužnu počast stradalima u akciji.

A predsjednik županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ante Martinac kazao je kako žele da ova akcija u državnom protokolu steče status kakav imaju akcije Bljesak i Oluja jer je to najmanje što Maslenica zaslužuje.

Inače, program obilježavanja akcije počinje sutra polaganjem vijenaca ispred središnjega križa na Gradskom groblju u Zadru i spomenika poginulim imotskim braniteljima u tom gradu. U subotu će se, pak, služiti misa u crkvi sv. Frane u Podpragu na Velebitu, a održat će se nekoliko kulturnih i sportskih manifestacija.

Komentara 8

LI
Livi
12:48 21.01.2010.

Nemojte zaboga. Odmah ce u vasim redovima traziti one koji su pocinili zlocine. Vidite, ni za jednog Hrvata nema amnestije. Nesto tako vrijedi samo za Srbe. I jos hoce dvostruko pravo glasa.

MO
morituriite
12:53 21.01.2010.

E moji branitelji! Šta ste vi dopustili da od vas naprave!

OB
-obrisani-
13:02 21.01.2010.

Jadni branitelji kada ih Ante Martinac predstavlja,,,i jača i bolja akcija je bila Medački džep..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije