Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP VIROVITICA

Branitelji u zatvorima, a srpskim zločincima zaštićena imena ?!

simic
Maja Šantoši /Pixsell
19.02.2011.
u 13:26

Ispada da zajedno trebamo izgrađivati suživot sa zločincima jer nemamo pravo znati njihova imena, izjavio je Zvonimir Šimić

 Virovitica – Na danas održanoj tiskovnoj konferencij u Virovitici Županijsko vodstvo HSP-a (Zvonimir Šimić, Stanko Ivanac, Stjepan Kapoli i Damir Furdić) zamjerilo je Vladi RH na poniznosti koju iskazuje kako bi ostvarila 'svoj san' ulaska u EU ističući da se hrvatski branitelji nisu borili  za takvu državu.

 - Nismo sanjali i borili se da naši branitelji i generali, zbog svete dužnosti obrane domovine, danas moraju ležati po bjelovjetskim zatvorima. Povodom jučerašnje odluke Suda BiH, kojom se hrvatski branitelj T. Purda izručuje Srbiji, pozivamo i tražimo od hrvatske Vlade da prizna svom narodu da je nesposobna i neka podnese ostavku, izjavio je predsjednik Zvonimir Šimić.

Virovitičko vodstvo HSP-a zatražilo je od predsjednika Josipovića da svoje prijateljstvo sa srbijanskim predsjednikom Tadićem iskoristi za puštanje gospodina Marića iz srbijanskog zatvora, a za T. Purdu da zatraži povlačenje zahtjeva o izručenju Srbiji.

 Vodstvo HSP-a u Virovitici nezadovoljno je odgovorom DORH-a i ŽDO u Bjelovaru o srpskim ratnim zločinima u Virovitičko-podravskoj županiji u kojemu se ističe da im je, zbog zaštite osobnih podataka, uskraćeno pravo na informaciju.

– Zbog zakona donesenih u Hrvatskom saboru obitelji žrtava četničkog zločina nemaju pravo znati tko je činio zločine, pa ispada da zajedno trebamo izgrađivati suživot sa zločincima jer nemamo pravo znati njihova imena, izjavio je Zvonimir Šimić, predsjednik ŽO HSP-a.

                       

Ključne riječi

Komentara 15

MA
malena27
21:40 19.02.2011.

Koliko ima HSP stranaka!!???Daj se sredite!!

OB
-obrisani-
17:09 19.02.2011.

to je yugosipoviceva pravda

OK
okus
00:47 20.02.2011.

Ne gine nama Egipat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije