Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odavanje tajni

Branitelji traže da se utvrdi jesu li prikupljeni dokazi zakoniti

privođenje
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
12.03.2015.
u 17:51

Prije no što se odluči o pravomoćnosti optužnice protiv Vlade Raića, Marka Svaline te još 13 osoba, propitivat će se zakonitost prikupljenih dokaza

Jesu li dokazi koje su istražitelji prikupili istražujući grupu policajca iz PNUSKOK-a, sada optuženih da su za novac i usluge zainteresiranim osobama odvali informacije iz najtajnijih uskočkih istraga, zakoniti ili nezakoniti, pitanje je kojim će se baviti optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Renate Miličević, prije no što odluči o pravomoćnosti optužnice protiv Vlade Raića, Marka Svaline te još 13 osoba.

Naime, pitanje zakonitosti prikupljenih dokaza, pogotovo naloga za tajno praćenje i prisluškivanje te rezultata proizišlih iz toga postavio je Gordan Preglej, branitelj Vlade Raića, zatraživši od optužnog vijeća da odluči je li riječ o zakonito prikupljenim dokazima. Tom zahtjevu pridružile su se i obrane ostalih  optuženika, pa je sjednica optužnog vijeća prekinuta kako bi se odlučilo o tome.

Inače braniteljska klupa se u svom zahtjevu za propitivanje zakonitosti prikupljenih dokaza pozivala i na nedavnu odluku Europskog suda za ljudska prava (ESLJP) u slučaju Ante Dragojevića, gdje je ESLJP ukinuo osuđujuću  presudu Dragojeviću zbog krijumčarenja 40 kilograma kokaina te naložio da mu se plati odšteta i ponovo sudi, uz obrazloženje da hrvatski sud nije dovoljno dobro obrazložio nalog za tajno snimanje Dragojevićevih telefonskih razgovora.

>> Optužnica protiv Rajića, Svaline i policajaca opet nije potvrđena

Komentara 3

HE
hermet
20:37 12.03.2015.

Zašto pokriva lice jaknom (na slici) ako nije kriv?

DU
Deleted user
06:24 13.03.2015.

"Branitelji traze???????????"To je posao Policije, USKOKA…….da istraze,a ne branitelja,opet se mjesaju u nesto od nemaju pojma,karamarkova udba……..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije