Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Klemm:

'Tražimo da Crnoja podnese neopozivu ostavku ako institucije utvrde nezakonitost'

branitelji Glogoški Klemm
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/10
28.01.2016.
u 13:07

– Ako se dokaže da je Crnoja prekršio zakon, vjerujte da će sam otići – kazao je Klemm.

Josip Klemm na konferenciji za medije u šatoru u Savskoj 66 kazao je da neće prekinuti prosvjed sve dok se ne riješe neki problemi branitelja koji se mogu riješiti u kratkom roku. 

– Mi smo ovdje zbog prava branitelja koje nisu ostvarili. Dok god ne vidimo da se kratkoročni problemi rješavaju, sigurno će Savska ostati i dalje – rekao je Josip Klem te je prokomentirao i traženje smjene ministra branitelja Mije Crnoje

 Mi, branitelji, protiv smo medijskog linča. Kako medijskog linča protiv ministra Crnoje tako i protiv medijskog linča svakog drugog građanina Hrvatske  kazao je Klemm i dodao da daju podršku ministru Crnoji. 

 Ali ako državne institucije utvrde nezakonitost u djelu, radu i životu Crnoje, onda tražimo od njega da podnese neopozivu ostavku, a isto tako tražimo od premijera Oreškovića da ga razriješi te dužnosti  kazao je Klemm i potvrdio da je razgovarao s Crnojom te da mu kao čovjek daje potporu. 

 Ali rekao sam i da moramo biti dosljedni u nekim zahtjevima. Ako se određene tvrdnje stvarno pokažu istinitima, što neće dokazivati novinari nego institucije, osobno mislim da će ministar sam podnijeti ostavku  rekao je Klemm. 

"Hrvatski branitelji nisu bili u sukobu s građanima srpske nacionalnosti"

– Branitelji se jasno ograđuju od svih poklika koji aludiraju na zločine iz Drugog svjetskog rata. Na zadnji prosvjed koji je bio za slobodu medija mi nismo išli da bismo vrijeđali, nego da damo potporu vama novinarima. Hrvatski branitelji odlazili su do tih ljudi i govorili im da to ne govore. Takvi usklici ne mogu baciti sjenu na ono dobro što želimo – komentirao je Klemm vikanje "Za dom, spremni" na prosvjedu potpore za Z1 televiziju. Naglasio je i da prosvjednici nisu protiv građana srpske nacionalnosti i kritizirao je bivšeg predsjednika i premijera.

– Hrvatski branitelji nisu bili u sukobu s građanima srpske nacionalnosti, nego s mišljenjima Milanovića i Josipovića koji su htjeli na sve načine obezvrijediti Domovinski rat i hrvatske branitelje – zaključio je Klemm. 

Konferenciju su branitelji koji prosvjeduju u Savskoj 66 sazvali ogorčeni zbog medijskih napisa da je Tomislav Karamarko tijekom jučerašnjeg maratonskog sastanka u Vladi zaprijetio premijeru Oreškoviću i potpredsjedniku Vlade Petrovu riječima da će "branitelji pokrenuti rat ako smijene Crnoju". Branitelji takve optužbe odlučno odbacuju i kažu da nisu ni za kakav rat ni za sukobe – već za mir.

– Mi smo ratovali od 1991. do 1995. za demokraciju – rekao je Josip Klemm. 

>> Mijo Crnoja podnosi ostavku, novi ministar stiže iz Tigrova?

Komentara 185

DU
Deleted user
12:38 28.01.2016.

Poštovani moji. Ne treba otezati, trajat će mjesecima i samo će biti "materijal" za novinare i oporbu. Dovoljno je: -živio na jednoj adresi, na drugoj, povoljnijoj plaćao porez; - dobio građevinsko zemljište, nije započeo gradnju unatoč dobivenom kreditu; - dobio povoljan kredit za kuću, nije ju počeo graditi unatoč dobivenom zemljištu. Sasvim dovoljno da podnese ostavku! Žao mi je, ali tako je.

Avatar navijač
navijač
12:57 28.01.2016.

Ako Klem i ostali prosvjednici nis predstavnici branitelja, kao śto neki kažu onda po istom ključu ni Milanović negovori u ime sdp.-a , jer i tamo ima sirotinje i obespravljenih. Tako i Pupovac , i da nenanrajam dalje.

Avatar Izdajnik
Izdajnik
12:44 28.01.2016.

Sdp je oporba oporna osorna ortodoksna jednoumna ali ipak povijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije