Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljni

Branitelji pozvali na jedinstvo, prosvjede i radikalne mjere

'01.02.2011., Sisak - Koordinacija udruga proizaslih iz Domovinskog rata organizirala je tribinu o pravima hrvatskih branitelja i odnosu vlasti prema njima 20  godina nakon pocetka Domovinskog rata. P
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
03.02.2011.
u 12:00

- Svoje dijete ne mogu zaposliti u državi za koju sam se borio, za koju sam ranjen, rekao je Roko Luketić

Koliko su hrvatski branitelji nezadovoljni tretmanom koji dobivaju od države za koju su se borili moglo se čuti na javnoj tribini u Sisku.

Ne treba nam 15 čelnika

Organizirala ga je županijska Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a žustrih riječi nije nedostajalo.  

– Ajmo se ujediniti! Ne treba nam 15 predsjednika, 15 tajnika... Pričamo po skupovima, po lokalima... Treba iz priče prijeći na djelo. Ako se ujedinimo, bit ćemo jači. Pa ja svoje dijete ne mogu zaposliti u državi za koju sam se borio, za koju sam ranjen – rekao je Roko Luketić.

Korak dalje otišao bi Ivica Vulić. – Politika nas je sve uvukla i svi smo izmanipulirani. Treba osnovati udrugu branitelja na razini države, političku udrugu – pozvao je Vulić.

Dosta je politike!

Mnogi su pozivali i na prosvjede. – Drago mi je zbog prosvjeda koji su se do sada održali. Neka se vidi da su branitelji u čitavoj zemlji nezadovoljni. Trebamo ići u Zagreb. Jer Vlada se trudi da prosvjedi budu što dalje od Zagreba – rekao je Domagoj Rogošić. S njim se složio i Vlado Dumbović. 

– Dosta je politike. Trebamo se oglasiti svim legalnim radikalnim mjerama, a ne tribinama – kazao je.

Drago Umičević, predsjednik Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, iznio je neke od njezinih zahtjeva.

– Tražimo da se Ustavom osiguraju prava branitelja. Da se zakon o braniteljima doslovno provodi. Tražimo pomoć braniteljima u njihovoj borbi za egzistenciju, sve detaljne upute o zakonskim pravima zakonski gonjenih branitelja – rekao je Umičević.

Komentara 6

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
12:01 03.02.2011.

  Sprema se novi rat .........za otprilike godinu dana će u Hrvatskoj biti krvi do koljena ......countdown broji od sada Pobjednika neće biti, samo gubitnici............. Kad padne pola miljuna žrtava i 2 miljuna invalida, strane će nas sile uzeti pod svoj oput

KO
komando
22:11 03.02.2011.

Vidi naknadne pameti kao uvukla ih politika u blato, nisu rekli koja, pa desničarenje i nazadnjaštvo.Sada bi politiku van butige dok im se ne ponudi nešto bolje, lopovi, što očekuju da i njihovu djecu netko umirovi naravo po povlaštenim uvjetima!

BR
brownie
08:26 04.02.2011.

strava i užas,pa više od tri četvrtine ovih osoba živi na državnim jaslama,a više od polovice glumata ispod tržnice kontroba ili okolnim kafićima,kao,nije im dobro,sve borac do borca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije