Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG 'HUŠAČKIH IZJAVA'

Branitelji podnose kaznenu prijavu protiv Pupovca i traže odštetu od 3 milijuna kuna

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
09.09.2019.
u 16:55

Traže i da im, kao braniteljima, Milorad Pupovac nadoknadi štetu u iznosu od tri milijuna kuna, ne pojašnjavajući kako su došli do tog iznosa.

Inicijativa branitelja Grada Petrinje, koja se nedavno uspjela izboriti da se pokraj Petrinje ne gradi Centar za azilante, najavili su kako će u srijedu DORH-u predati kaznenu prijavu protiv čelnika SDSS-a Milorada Pupovca. 

Smatraju da je svojim izjavama Pupovac počinio više kaznenih djela, a „poglavito kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona“. Traže i da im, kao braniteljima, Milorad Pupovac nadoknadi štetu u iznosu od tri milijuna kuna, ne pojašnjavajući kako su došli do tog iznosa.

U kaznenoj prijavi Inicijativa branitelja navodi:

"Temeljem raspoloživih izjava iz sredstava javnog priopćavanja i javnim medijima podnosimo kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca, zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru iz Zagreba,Trg Sv. Maraka 6 koji je nakon incidenta u Uzdolju i Đevrskama 21. kolovoza 2019. godine, u razdoblju od 22. kolovoza do 25. kolovoza u svojim javnim medijskim nastupima, intervjuima, tiskovnim konferencijama i izjavama grubo  ovrijedio ugled Republike Hrvatske na način da je javno izvrgnuo ruglu i grubo omalovažio Republiku Hrvatsku i njezine branitelje.

Tako je Milorad Pupovac , u svojim izjavama današnju Hrvatsku uspoređuje sa NDH, a u isto vrijeme je dio, odnosno glavna poluga, hrvatsko-srpske koalicije koja vlada Hrvatskom. Nakon toga svojim huškačkim izjavama širio mržnju i nastavio grubo omalovažavati RH i njezine branitelje te izjavio: “Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge“.

Milorad Pupovac
1/7

Kako zbog svega navedenog smatramo da postoji osnovana sumnja da su u djelovanju  osumnjičenika Milorada Pupovca ostvarena sva bitna obilježja više kaznenih djela, a poglavito kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona- Državno odvjetništvo je već trebalo pokrenuti kazneni postupak protiv osumnjičenika Milorada Pupovca, što očito nije. Stoga predlažemo i tražimo da državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv osumnjičenika Milorada Pupovca pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi osumnjičenik bio proglašen krivim i kažnjen po zakonu, a nama nadoknađena materijalna i nematerijalna šteta u iznosu od 3.000.000,00 kuna", stoji u priopćenju Inicijative koja će DORH-u kaznenu prijavu predati u srijedu u 11 sati.

VIDEO Milorad Pupovac u Uzdolju kod Knina nakon napada u kafiću

Komentara 28

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
17:33 09.09.2019.

Prvo treba vidjeti, tko je osim Vučića mentor Pupovcu ovdje kod nas.

IL
ilustrator
17:28 09.09.2019.

podnositi što više kaznenih prijava, bez obzira što će vjerojatno završiti u ladici .kao što kaže jedan moj prijatelj, srbin...cev na cev

PR
prajdali100
17:58 09.09.2019.

Bilo je i vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije