Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Branitelji ogorčeni: Srbi dižu ruke za vlast i uživaju povlastice koje im ne pripadaju

09.02.2009.
u 11:52

Srbi imaju puno veća prava od nas, odnosno određene skupine koje podupiru koalicijsku vlast, dok se branitelje smatra štetočinama na grbači državnog proračuna - poručio je Ivan Pandža, predsjednik zagrebačke HVIDRA-e, komentirajući pojedina zakonska rješenja kojima se zadire u ili ukida prava hrvatskih branitelja.

Branitelji grada Zagreba iznijeli su i primjer kako danas 2800 radnika Borova ostvaruje pravo na upis radnog staža u posljednjih 12 godina iako tada nisu radili za hrvatsku državu već za vlasti koje su se pobunile protiv nje.
- No tu se radi o posljedici koalicijskog sporazuma zbog čega se proračun troši na različite povlastice Srbima, koje se uzimaju nama, jer oni dižu ruke za prijedloge Vlade - smatra Ivan Pšenica, predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih Hrvatske.

Branitelji grada Zagreba ogorčeni su primjenom zdravstvene reforme koja je otkinula neka njihova prava, kao i uvođenjem doprinosa od tri posto na mirovine više od 5008 kuna, što je pogodilo i braniteljska primanja. Branitelji također poručuju da razumiju ministra financija kada mora pokrivati rupe u proračunu, ali ne razumiju zakinuće od tri posto na mirovinama invalida i obiteljima poginulih branitelja.

Ne razumiju niti ministricu branitelja koja nije stala uz njih iako je vlada rekla da se u prava branitelja neće dirati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije