Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJEDNI SKUP

Branitelji iz Kutine zatražili zaštitu od Vlade i predsjednika

prosvjed, kutina
Rudolf Krznarić/VLM
15.01.2011.
u 16:37

Damir Markuš, predsjednik kordinacija udruga, podsjetio je nazočne branitelje na napad agresora na Hrvatsku

Kordinacija udruga Domovinskog rata sa područja grada Kutine organizirala je danas ispred Robne kuće u Kutini prosvjedni skup sa zadaćom zaštite hrvatskih branitelja, posebice vukovarskih, među kojima Tihomira Purdu i Veljka Marića.

Damir Markuš, predsjednik kordinacija udruga, podsjetio je nazočne branitelje na napad agresora na Hrvatsku i doprinos kutinskih branitelja u oslobađanju domovine Hrvatske. Između ostalog naglasio je da branitelji 1991. godine nisu vjerovali u ovo što se danas u Hrvatskoj, jer su se borili za slobodnu Hrvatsku, demokraciju i bolji život. Međutim, sada se događa da se hrvatski branitelji i dalje progone. Stoga traže od najviših državnih institucija predsjednika Hrvatske Josipovića i predsjednice Vlade Jadranke Kosor zaštitu branitelja, jer to su zaslužili neovisno koliko je koji sudjelovao u oslobađanju domovine.

Radi ilustracije, naznačio je da je 58 branitelja sa područja Grada Kutine dalo živote za slobodnu i nazavisnu državu Hrvatsku, ali ne za ovakvu kakva je danas - opljačkana i koja ništa ne poduzima da bi zaštitila svoje heroje koji su se borili u Vukovaru, Škabrnji, Dubrovniku i drugim ratištima.

Sa prosvjednog skupa upućeno je pismo predsjedniku Ivi Josipoviću, predsjedniku Sabora Luki Bebiću i predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor.

Osim Damira Markuša na skupu su govorili Katica Demeter i Željko Klaus, koji su izrazili nezadovoljstvo sa zbivanjima koji se događaju u Hrvatskoj, 15 godina po završetku Domovinskog rata.

Komentara 18

PO
podravec
07:12 16.01.2011.

Od Yusipovića i vlade morate se zaštititi sami!

VE
velikazmija
18:49 15.01.2011.

g. bebek a vi ste jedan od tih poštenih pijevaš a kad je grmilo di si ono bio ..

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
18:31 15.01.2011.

Ovi il se prave bedasti ili su stvarno malo \'\'skrenuli\'\'. Pa, kad ce vam vec jednom bit jasno da nitko nista nema protiv branitelja, ali, pravih branitelja, a ne kojekakvih \'\'nazovi-branitelja\'\', koji su svojim nedjelima ukaljali cast vecine njih, casnih i postenih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije