Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABORAVILI GA Branitelj Josip Milanović od listopada 2007. čeka novi smještaj

Branitelj tražio zamjenu kuće od APN-a i ostao na ulici

08.01.2009.
u 15:19

Ne nađu li mi uskoro smještaj, tužit ću ih za duševne boli! – iscrpljeno kaže branitelj Josip Milanović koji je još u listopadu 2007. od vukovarske podružnice Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) tražio zamjenu kuće u Srijemskim Lazama kod Vinkovaca da bi nakon razduženja, 4. veljače 2008. ostao na ulici!.

Čak je tražio manje
– Čim sam predao ključeve, zaboravili su na mene! Uzeli su broj telefona, rekli javit će se, ali do sada ništa! – kaže taj rođeni Osječanin, koji je u S. Lazama živio sa suprugom Tanjom koja je, na žalost, preminula 2006. od srčanoga udara. Nakon njezine smrti, ali i pogoršanja njegova zdravstvenoga stanja jer je srčani bolesnik, a ima i psihičkih problema, tražio je smještaj u manju kuću bliže Vinkovcima, odnosno bolnici. Čekajući rješenje koje nikako da dođe, privremeni je smještaj pronašao u trošnoj majčinoj kući u Osijeku.

– Zbog zdravstvenog stanja ne smijem se živcirati, već moram imati mir, a kod majke nemam uvjeta za život. Nikoga si ne mogu dovesti, a sam ne mogu biti ako si želim normalno organizirati život. Mislio sam, bit ću privremeno kod nje dok to ne riješe, ali sad više ne znam što će se dogoditi – kaže Josip, koji je zbog neizvjesne situacije prije tri mjeseca pokušao i suicid. Nagutao se, kaže, tableta pa završio u Kliničkoj bolnici Osijek gdje su ga uspjeli spasiti od smrti.

– Pretpostavljam da je majka zvala policiju i hitnu. Ne znam točno što je bilo, ali svu odgovornost za moj čin prebacujem na tu gospodu. Ne tražim bogatstvo, samo želim imati ono što su mi dali. Nije istina da u cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji nemaju kuću za mene. Jednostavno, nikoga nije briga – zaključuje ljutiti branitelj.

Siromašna ponuda
Kako doznajemo od Ante Drmića pročelnika Uprave za područja posebne državne skrbi, regionalnog ureda u Vukovaru (bivši Regionalni ured za povratnike), smještaj za Josipa Milanovića i dalje se intenzivno traži. No, kako je u pitanju samac, na tržištu nekretnina, posebice bliže Vinkovcima poput Mirkovaca što taj branitelj traži, prilično je teško pronaći kuću koja bi bila dovoljna za njega. Ako se i pojavi kuća koju APN može kupiti, obično je riječ o većoj kvadraturi u koju se smješta višečlana obitelj.

U Uredu doznajemo i da je J. Milanoviću bio ponuđen građevinski materijal kako bi uredio kuću u S. Lazama, no on ih je odbio tražeći zamjenu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije