Naslovnica Vijesti Crna kronika

Branio se da je zaljubljen u sustanarku, osuđen zbog silovanja

Muškarac je priznao da je imao spolni odnos s 24-godišnjakinjom, no negirao je silovanje
10. srpnja 2018. u 15:15 2 komentara 2042 prikaza
silovanje
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Muškarac (31) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kazanu od godine i dva mjeseca zatvora zbog silovanja žene (24). Od dosuđene mu kazne u zatvoru će provesti šest mjeseci dok mu se ostatak mijenja uvjetnom kaznom od osam mjeseci uz rok kušnje od četiri godine.

Silovanje U istražnom zatvoru Pritvoren mladić koji je na Hvaru silovao maloljetnicu

Prema optužnici, 31-godišnjak se teretio da je u noći na 24. srpnja 2015. u stanu u kojem je kao sustanar živio s 24-godišnjakinjom, oko ponoći ušao u njezinu spavaću sobu nakon čega je gol legao na nju te je potom razodjenuo. Ona je vikala, no to ga nije spriječilo da je siluje. On se branio da je bio zaljubljen u nju te da su oni počeli vezu, dok je žrtva to negirala.

O događaju je šutjela gotovo godinu, kada je o onom što joj se dogodila ispričala sestri i prijatelju. Oni su tada prvo pitali 24-godišnjaka je li to istina, a on je priznao da je imao spolni odnos s 24-godišnjakinjom, no negirao je silovanje. Tada je prijavljen policiji i uhićen, a u istražnom zatvoru je bio oko mjesec dana.

Inače i žrtva i počinitelj su gluhonijemi, a tijekom suđenja raspravi je cijelo vrijeme nazočio tumač za znakovni jezik.

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • reborn:

    Citati: ". Ona je vikala, no to ga nije spriječilo da je siluje"; kao i "Inače i žrtva i počinitelj su gluhonijemi".... Može pojašnjenje - kako je gluhonijema žrtva vikala, te ako zaista i jeste, kako je gluhonijemi počinitelj to uopće mogao čuti?

  • rafael885boban:

    Ima li dokaz i koliko su stari.