Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO U REMETINCU

U 3 u noći uništavao spomenik ispred Ministarstva, a zaštitarima je vikao: 'Je l' Tomo došao?'

Zagreb: Sve?ano otkrivena plo?a Trga Nevenke Topaluši? ispred Ministarstva branitelja
Foto:
1/2
21.08.2023.
u 14:26

– Došao sam na godišnji odmor iz Njemačke i htio sam na tom spomeniku pred Ministarstvom branitelja zapaliti svijeću. Senzori su bili pokvareni pa sam ih pokupio kako bih ih dao domaru da ih popravi – branio se M. V.

Na spomeniku senzori nisu radili, a ja sam ih skinuo kako bih ih dao domaru da ih popravi, bilo je objašnjenje koje je M. V. ponudio na upit zašto je uništavao spomenik na Trgu Nevenke Topalušiću Zagrebu. Sumnjiči ga se da je 18. kolovoza oko 3 sata u noći u alkoholiziranom stanju sa spomenika skidao senzore, čupao žardinijere, bacao vreće za smeće u vrata Ministarstva branitelja, vikao, psovao...

Trajalo je to njegovo ponašanje od 3 do 6.50, kada su na posao došli zaštitari kojima je vikao: "Je l' Tomo došao?, "Traže papire za 20 ili 30 posto, nabijem vas sve na k...."... Uglavnom, kako je bio agresivan, zaštitari su pozvali policiju, a policajci su ga priveli i ispitali te je na kraju završio i pred sucem istrage zagrebačkog Županijskog suda.

– Došao sam na godišnji odmor iz Njemačke i htio sam na tom spomeniku pred Ministarstvom branitelja zapaliti svijeću. Senzori su bili pokvaren pa sam ih ja pokupio kako bih ih dao domaru da ih popravi – branio se M. V.

POVEZANI ČLANCI:

Takva obrana nije mu previše pomogla jer je završio u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog opasnosti  od ponavljanja djela. On je inače višestruko osuđivan i prijavljivan zbog raznih djela; oštećenja tuđe stvari, krađe, prisile prema službenoj osobi...

>> VIDEO Pljačka kafića u Zagrebu

Komentara 5

DU
Deleted user
16:30 21.08.2023.

Minken bojna

Avatar JAKOLOSHE
JAKOLOSHE
19:08 21.08.2023.

Zatvoriti na nekoliko godina dok ne shvati hrvatsku svetinju

Avatar gusjenica
gusjenica
18:42 21.08.2023.

3,5 sata divljanja, u Hrvatskoj, u Zagrebu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije