Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor EU – Rusija

Branimir Vidmarović: EU prvi put ima jaku i samostalnu vanjsku politiku pa to ljuti SAD

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
22.02.2014.
u 17:00

- Janukovič je legitimno izabran predsjednik, ali sad je za njega najbolje da odmah raspiše izbore - kaže Branimir Vidmarović.

Ukrajinski su se zastupnici potukli u parlamentu kad je odgođena rasprava o ustavnim promjenama.

Janukovič je legitimno izabran predsjednik, ali sad je za njega najbolje da odmah raspiše izbore i da se promijeni ustav jer jedino u parlamentu kroz koalicijsku vlast mogu biti zastupljeni različiti interesi – kaže Branimir Vidmarović sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa, stručnjak za međunarodne odnose.

Ističe i kako bi se sad EU i Rusija morali dogovoriti, a utjecaj SAD-a morao bi biti vrlo blag. Kaže i kako je zapravo prvi put da je vanjska politika EU postala jaka i samostalna, pa je to naljutilo nedavno američku diplomatkinju koja je koristila neprimjeren rječnik.

>>Ruski dužnosnik: Ako se Ukrajina podijeli, spremni smo ući u rat za Krim!

>>Janukovič i oporba potpisali sporazum. Parlament glasovao za puštanje Timošenko!

Komentara 7

XA
xaron
17:53 22.02.2014.

Branimir Vidmarovic sa Zagrebačke škole ekonomije i managamemta , stručnjak za međunarodne odnose ? Ovo zvuči kao jeftin vic. Samostalne vanjske politike EU nema ni u Bosni jer čak ni tamo nikoga ne interesira mišljenje birokrata iz EU koji susu totalno irelevantni a da ne govorimo o većim i znacajnijim državama ili regijama. Nitko nikada u Aziji, Africi, Južnoj Americi... nije ni čuo niti spomenuo pojam " Vanjska politika EU ". Mogu razumjeti naše dužnosnike kad pominju taj pojam, jer smo ipak članica te EU, ali nemogu razumjeti jedan list koji pokušava prodati svojim čitateljima jedan takav mučak.

KA
KapetanNemo
15:10 23.02.2014.

Ovaj je tip ili totalna neznalica, ili jednostavno nekontrolirano lupeta. Masmediji i internet prepuni su informacija koje, prema svemu u ovom članku navedenom, ovaj tip nije ni pogledao, a kamo li išta od toga pročitao. Ili, jednostavnije, on muti popo zlu poznatu ideološku kašu "Amerika i Engleska bi'će zemlja proleterska". Ej, Slivana, Silvana! Baš si pravoga po svom ukusu izabrala!!! Sve nekako kao ona tri orijentalna majmuna: ni čujem, niti vidim, niti štogod pametna kažem.

HO
homofob
11:07 24.02.2014.

"Branimir Vidmarovic sa Zagrebačke škole ekonomije i managamemta ..." Ha, ha, ha! Koje li skole "Managemanta"! U Hrvatskoj se nema sta "managementirati" a kamo li da jos netko poducava "managemant"! Hrvatski se to kaze "upravljati" ili "rukovoditi". "Management" u Hrvatskojatskoj kao "kremsnite" u svinjcu! Gospon Vidmarovic brzo na sud promjenite ime ili izselite nakamo na Balkan da te netko ne poveze s ovim idiotskim clankom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije