Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Branimir Glavaš: Vjerujem da će prvostupanjska presuda biti ukinuta

branimir glavaš
Arhiva VL
10.02.2010.
u 16:56

U žalbi sam predložio Vrhovnom sudu nekoliko novih dokaznih prijedloga iz kojih se vidi da nije postojala nikakva tajna grupa za koju me se lažno teretilo, a niti sam tom jedinicom ja zapovijedao.

1. Moja prvostupanjska presuda je rezultat političkog pritiska i atmosfere linča koja je stvorena uoči i za vrijeme moga policijskog i sudskog progona i iz tog razloga ne priznajem tu prvostupanjsku presudu, kao što ne priznajem suca Željka Horvatovića. Dakle, osuđen sam potpuno sam nevin i nemam povjerenja u prvostupanjski proces pred Županijskim sudom u Zagrebu.

2. Podnio sam 7. siječnja ove godine žalbu Vrhovnom sudu na više od stotinu stranica, gdje sam argumenitirao s više slučajeva bitnih povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku, zatim pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Iako ne priznajem Horvatovićevu presudu, ostavio sam otškrinuta vrata minimalnog povjerenja prema Vrhovnom sudu RH i hrvatskom pravosuđu. Naime, vjerujem da će prvostupanjska presuda biti ukinuta.

U žalbi sam predložio Vrhovnom sudu NEKOLIKO NOVIH DOKAZNIH prijedloga iz kojih se vidi da nije postojala nikakva tajna grupa za koju me se lažno teretilo, niti sam tom jedinicom ja zapovijedao, a čime se pobijaju i druge laži trećeoptužene G.G.M.

Priložio sam nove dokazne prijedloge iz kojih je vidljivo da je uz Krunoslava Fehira, kao osobu koja je zalijevala sumpornom kiselinom Čedomira Vučkovića, postojala još jedna, danas živa, osoba (uz pokojnog Zorana Brekala) koja je sudjelovala u zalijevanju Vučkovića kiselinom, a koja nije bila obuhvaćena prvostupanjskim kaznenim progonom. Tim novim činjenicama nužno se mijenja status Krunoslava Fehira u postupku, jer, prema Zakonu o USKOK-u, Krunoslav Fehir nije mogao dobiti status krunskog svjedoka, nego je morao biti optužen i suđen kao ubojica. Na optuženičkoj se klupi, uz Fehira, mora naći i ta druga osoba kojoj je Fehir pomagao zalijevati Vučkovića kiselinom, a čiji je identitet poznat sudu i DORH-u.

Sukus moje žalbe je da se ukine prvostupanjska presuda i vrati na ponovno suđenje pred potpuno novim sudskim vijećem te da se Krunoslavu Fehiru ukine status krunskog svjedoka i da sjedne na optuženičku klupu u svojstvu optuženika. Duboko sam uvjeren da jednostavno nije moguće da drugostupanjska presuda može biti osuđujuća, a time i pravomoćna. Bio bi to sumrak Hrvatske kao pravne države.

Komentara 25

DA
damirtankovic
18:13 10.02.2010.

@t@am@a Pa koga ti braniš ? Lopine Glavaše, Brodarce, Markače... Prije rata su bili šloseri, šoferi, vodoinstalateri... Da im je plaća bila i 50.000 kn ne bi mogli ušparati tolike milijune kuna ! A iz vlastitog iskustva znam da nisuu imali pojma o ratovanju, a na žalost slali su prave ljude na streljanu.

OB
-obrisani-
18:57 10.02.2010.

.Hoće li Hebrang pobjeći u Srbiju obzirom da je rođen u Beogradu ? uhitite Sanadera dok nije zbrisao u - vatikan...!!!

KR
krmak12
17:44 10.02.2010.

Za ratne zločine u Osijeku,s naše strane,Glavaš treba dokazati da u tome nije sudjelovao,niti naređivao. Ja bih njega sudio za propast cijele Slavonije,i njezine privrede,gdje je on jako kumovao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije